NBH-ügyek: Orbán családját is megfigyelték

2011. augusztus 31. 15:43

A Heti Válasz szerint Orbán Viktor közeli családtagjainak telefonszáma is rajta volt az Eduardo Rózsa-Flores megfigyeléséhez szükséges telefonlistán.

2011. augusztus 31. 15:43

A katonai ügyészség legalább négy olyan ügyben nyomoz, melyekben érintettek a Gyurcsány-korszak titkosszolgálati vezetői - írja a Heti Válasz. A lap szerint ezek közül az egyik Orbán Viktorig, illetve közeli családtagjaiig is elér.

A Heti Válasz állítja: Az utóbbi napok tanúmeghallgatásai - a sajtóban elterjedt információktól eltérően - nem az UD Zrt.-hez kapcsolódtak, hanem Balajti László feljelentéséhez kapcsolódnak. Az egykori NBH és a jelenlegi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője azért tett feljelentést, mivel a szervezet számítógépein több, parlamenti politikusokat érintő telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt vissza.

A jelenlegi miniszterelnökről szóló mappa címe állítólag Ovi volt, míg a Kövér Lászlóról szóló anyagokat Bajusz névvel címkézték. Ez nem feltétlenül illegális, a nyomozás tárgya a lap szerint éppen az, hogy legálisan tették-e a Rózsa-Flores megfigyeléséhez szükséges telefonlistára a Fidesz egyik központi számát, illetve Orbán Viktor egyik családtagjának mobilszámát.

Az ügyészség ezen kívül eljár az Egymásért Egy-másért Alapítvány csempészügyében és az UD Zrt.-hez köthető hackerügyben, illetve nyomoznak az utóbbi hónapokban kipattant kémügyben is - szögezi le a hetilap internetes kiadása.

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2011. szeptember 01. 10:24
next: téged cseppet sem zavar, hogy gyf egy lopott zsidó villában él? erről értekezzél!
nyoooc
2011. szeptember 01. 09:05
Tudjuk, kiknek a politikai örökösei a szocialisták, honnan jött Gyurcsány és Szilvásy. Miért lennénk meglepve, ha bebizonyosodna, hogy a rivális politikai erő után is kutakodtak titkosszolgálati eszközökkel?
Adófizető
2011. szeptember 01. 09:03
Nincs ebben a megfigyelési ügyben semmi meglepő. Mostanra elkészült a bizonyíték, hogy a Vezért meg a bajuszost is megfigyelték. Lehet vele kriminalizálni tovább a politikai ellenfeleket. Ha nem ezt teszik, a nép még elkezd foglalkozni azzal, amit már a jobboldali közgazdászok is mondanak: az egész amit ez az idióta banda csinál, úgy szar, ahogy van.
bmucsai
2011. augusztus 31. 22:40
Az eredeti témához visszatérve, a lehallgatások törvénytelenek voltak. Maga Szilvási vallotta be, hogy a strómant halgatták le törvényesen, aki felhívta és beszélt a politikusokkal, így mindkettő lehallgatható volt. A bizonyítékok nem véletlenül maradtak meg, elvégre ez a szakmai túlélés alapvatő feltétele. Ami a politikusok vagyoni helyzetét illeti, nem érdekel. A lényeg Gyurcsány(i) Ferenc és Szilvási börtönbe zárása, a hálózat felszámolása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!