Segíthet a Mercedes a gazdaságnak

2011. december 16. 11:37

A kecskeméti Mercedes-gyár egymaga pozitívba billentheti a gazdasági növekedést jövőre – mondta Barcza György.

2011. december 16. 11:37

A Magyar Bankszövetség és a kormány közötti megállapodás a devizahitelesek helyzetét javító mentőprogramjáról reális tervet vázol – mondta Barcza György a Kossuth Rádióban. Barcza szerint jelentős könnyebbséget jelent az embereknek a terhek megosztása, az egyezség a bankok veszteségeit is csökkenti, de azt több évre elnyújtja. A megszorításokkal kis szerencsével egyensúlyban lehet tartani a költségvetést, de nem tudható, milyen lesz a nemzetközi gazdasági helyzet 2012 közepén.

Az elemzők szerint nulla százalékos lehet a gazdasági növekedés, de recesszió is beállhat. A kecskeméti Mercedes-beruházás viszont akár pozitív előjelű növekedést is eredményezhet a gazdaságban.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hontalan
2011. december 16. 20:42
Tegezős Übermayer részére: "A GDP sokszor elválik a társadalmi jótól, így tehát csak igen szűk keretek között érdemes rá úgy hivatkozni, hogy ha a GDP nő, akkor az feltétlenül az adott társadalom egészének a számára jó" Akkor védje tovább az ostoba tudatlanságot!
HSL
2011. december 16. 19:45
majd szépen elköltözik az üzem a felfutás előtt, ha továbbra is a bohócügyi államtitkár vezeti népét a narancsködbe
tmonk
2011. december 16. 12:24
Anno Hankook sem tudott önmagában pezsgést elhozni, de nem szabad az elvtársaktól még a reményt is elvenni.
Hontalan
2011. december 16. 12:17
Komolyan kijelenthető, hogy egy külföldi gyár, néhány magyar munkása által - főleg minimálbéren alkalmazva - 100 milliárdokat fog a költségvetésbe "befizetni"? Itt már mindenkit idiótának lehet folyamatosan nézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!