Törölni a Google emlékezetét?

2012. február 25. 08:14

Március 1-jén rajtol a Google legújabb fejlesztése, amellyel a keresője által a felhasználókról gyűjtött adatokat más szolgáltatásaival kapcsolja össze. Az előnyök mellett nem várt mellékhatások is jelentkezhetnek.

2012. február 25. 08:14

Március 1-jén indítja a Google legújabb programját, amely a felhasználó által eddig, illetve a jövőben keresőbe írt szavakat a user más, szintén igénybe vett Google-szolgáltatásaival – YouTube, Gmail, Google Plus – kapcsolja össze. Bár a fejlesztésnek számos előnye van, kellemetlen mellékhatások is jelentkezhetnek: a korábbi keresések a felhasználó vallását, politikai érdeklődését, szexuális beállítottságát, vagy egészségügyi problémáit is felfedhetik.

A Google emlékezetének, a Google Web Historynak törlése, azaz a szolgáltató kereső által gyűjtött információinak eltávolítása néhány egyszerű lépéssel megvalósítható. A bejelentkezés után a History oldalára látogatva a „remove all Web History” beállítást kell választani. Ezzel nem csak a rólunk eddig felhalmozott adatokat semmisítjük meg, de azok jövőbeli felhalmozását is ellehetetlenítjük.

A letiltás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Google belső céljaira ne használná fel az információkat, sem azt, hogy hatósági nyomásra ne adná ki azokat. A szolgáltató fokozott korlátozására egyéb intézkedéseket kell tenni.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2012. február 27. 18:45
További hátrány, hogy az eltopnyák félék beszarnak a megszokott pornó helyek látogatásától, s itt fognak szoknyát keresni... még jobban, mint eddig.
imres
2012. február 26. 10:10
És mit loptak már el tőled, hogy ennyire rettegő lettél? Bankszámlaszámod? Bankbetéted? Leveleid? Netán zsarolnak? :)
imres
2012. február 26. 00:26
Az általam használt víruskereső ilyesmit nem művel. Igaz, én Linux disztribúciót használok. :)
L066H
2012. február 25. 20:27
"A letiltás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Google belső céljaira ne használná fel az információkat, sem azt, hogy hatósági nyomásra ne adná ki azokat." Húú, de baromira sok értelme van törölni. :) Maximum annyi, hogy aki töröl, az azonnal felhívja magára a figyelmet, hogy őt érdemes átvizsgálni, mert valami "rosszat" csinált. Minth az adóhivatalnál jelentkeznénk, hogy a mi adóbevallásunkat érdemes átnézni 5 évre visszamenőleg, mert szeretnénk élni a felkínált lehetőséggel, hogy semmisítsék azokat meg. Kíváncsi vagyok hány hülye dőlt be eddig ennek az olcsó trükknek.. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!