Szókimondó riportalanyok, lerészegedő műsorvezetők: indul az Origo filmprojektje

2012. május 08. 19:54

Mi a kortársainkat mutatjuk be a nézőknek, ezért pontosan tudjuk, hogy hol kell forgatni, mit kell kipróbálni, és kit kell megkérdezni egy izgalmas műsorhoz – mondta a Mandiner.médiának az Y Media Team, az Origo, illetve a Life Network most induló filmsorozatának fiatal csapata.

2012. május 08. 19:54
Bánlaki Dalma Stella

Csütörtökön rajtol az Origo cégcsoport és az Y Media Team közös projektje, az Y diagnózis. A filmet részletekben közli a Life.hu, majd egyben sugározza a Life Network csatorna. Az Y Media Team, a fiatalokból álló filmes csapat öt egyetemista – a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egy frissen végzett diákja, és egy éppen érettségiző – nem először kóstol bele a média világába, korábban az MTV Médiatérkép adásán is dolgoztak. Nyárai Gerzson, az ex-BKF-es, Duna TV-s, Rádió Q-s műsorvezető, aki az MTV-nek is dolgozott már, a Mandiner.médiának elmondta: a jól összehangolt csapatban felosztották egymás között a feladatokat. „Csányi Márton szervezte össze és irányítja a csapatot, Nagyistók Máté az operatőr, Jurkovics Kriszti szerkesztői feladatokat lát el, Meruk Marcell a mindenre rávehető showman, én pedig a riporter vagyok.”  A Viva TV új műsorvezetőjeként mostanság híressé váló Merukról elárulta: a zenei tévécsatorna is segíti munkájukat, és egyébként is „laza gyerek, bírni fogja a dupla munkát”.

Nyárai Gerzson azt is közölte, a Pázmányosok számára adott volt az ismeretség, a teljes csapat azonban a Sziget Fesztivál MTV-tudósításai alkalmával kovácsolódott össze. Arra a kérdésre, hogy lett a műsor címe „Y Diagnózis”, a fiatal médiamunkás azt felelte: „az Y a mi generációnk, a huszonéves korosztályra vonatkozik, a diagnózissal pedig arra utalunk, hogy egyfajta kórképet szeretnénk felállítani a korcsoportról”. Nyárai ugyanakkor hozzátette, nem csak „problémás” srácokról szól műsoruk, hiszen „mindenkinek van egy kis defektje”.
 
Az Y diagnózis azt ígéri, a megszokott tévés paneleket mellőzve a fiatalok életét foglalkoztató, meghatározó témaköröket fogja bemutatni, mozgalmas és szórakoztató módon, egy kis tanulságot csempészve az egyes sztorikba. Az alkoholprobléma után a srácok a fiatalkori bűnözést, a szexmunkák, a drogok és elvándorlást témáját is körüljárják – ha a nézők is úgy akarják, a műsor készítői ugyanis szavazási lehetőséget adnak a videókra kattintóknak az Y diagnózis oldalán. Az egyes részek hétről hétre csütörtökön kerülnek majd fel a hírportál videómegosztó oldalára, a Videára, az új téma kiválasztására pedig ezt követően lesz lehetősége a nézőknek. A teljes online megjelenés után a Life Network egyszerre fogja sugározni a filmeket.
 
A fiatalság ugyanakkor nem jár együtt a profizmus nélkülözésével: Nagyistók Máté DSLR fényképezőgép-kamerákkal dolgozik, és társai segítségével van, hogy egyszerre három szögből forgatnak. „Manapság már ezekkel veszik fel a legtöbb reklám-és videoklipet, például a Doktor House című sorozatot is ilyenekkel rögzítik” – mondta, megjegyezve: hátrányai ellenére ez a technika jelenti a jövőt.
 
„Sokan forgattak már prevenciós filmet, ismeretterjesztőket, miegymást, de nálunk nincs mellébeszélés” – mondta a műsort ajánlva Nyárai. „Mi a kortársainkat mutatjuk be a nézőknek, ezért pontosan tudjuk, hogy hol kell forgatni, és kit kell megkérdezni egy izgalmas műsorhoz” – tette hozzá. Az első rész végén látható előzetesből az is kiderül: az Y Diagnózis maga sem fél a kipróbálni azokat a veszélyeket, amelyekről mesél.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. május 11. 02:47
Mondjuk nem nehéz, csak meg kell nyomni a Rec. gombot és dől belőletek az értelmetlen biomassza lét minden céltalan fogalmatlansága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!