Fellebbez a médiahatóság a TV2 és az RTL ügyében

2012. július 20. 17:20

Fellebbez az NMHH a Fővárosi Törvényszék szerdai döntése miatt, mert szerinte ellentmondásos a bíróság első fokú döntése és a két kereskedelmi televízió nyilatkozata. Mint írták, a médiatörvény alapján a szolgáltatók kérhetik a szerződéseikben szereplő adatok zárt kezelését.

2012. július 20. 17:20

Fellebbez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Fővárosi Törvényszék szerdai döntése miatt, mert szerinte ellentmondásos a bíróság első fokú döntése és a két kereskedelmi televízió nyilatkozata. Az NMHH azt közölte az MTI-vel, hogy a médiaszolgáltatók szerződéseibe való betekintésre, ahogy eddig, úgy a jövőben is lehetőséget nyújtanak. Ugyanakkor a médiatörvény alapján a szolgáltatók kérhetik a szerződéseikben szereplő adatok zárt kezelését, és e jogszabályi lehetőséggel mind az RTL Klub, mind a TV2 élt.

Az említett két szolgáltató szerződésébe való betekintésének lehetőségét egy magánszemély kérte. Az iratbetekintésre a hatóság lehetőséget biztosított, azonban arra a kérelmező elállása folytán nem került sor. Az NMHH ugyanakkor ellentmondást talált a televíziók korlátozó nyilatkozatai, illetve az elsőfokú bíróság e tárgyban hozott ítélete között, ami szerint a hatóságnak a televíziók kérését figyelmen kívül hagyva, a zárt adatokba is betekintést kellene biztosítania. Az ellentmondás feloldását a hatóság a másodfokú bíróságtól kéri – olvasható az NMHH közleményében.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fővárosi Törvényszék szerdán első fokon kimondta: mindenki számára megismerhető a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, amelyet az NMHH Médiatanácsával kötöttek a csatornák. A TASZ azt közölte, hogy a Kreatív című lap újságírója, Csuday Gábor, valamint a jogvédő szervezet munkatársa közérdekű adatigényléssel kérte az állam kizárólagos tulajdonában lévő frekvenciák használatára irányuló hatósági szerződéseket a médiatanácstól.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!