Belső kör támadja Soltészt?

2012. október 08. 19:07

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elleni nyílt támadásként értékelte a párt etikai bizottságának vezetője a XIII. kerületi elnök határozatát arról, hogy törlik Soltész Miklós szociális államtitkárt és Spaller Endre országgyűlési képviselőt a párt tagjainak sorából – mert állítása szerint – nem fizették a tagdíjat. Rubovszky György szigorú vizsgálatot ígért az ügyben.

2012. október 08. 19:07

Simor Miklós XIII. kerületi elnök hétfőn közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy párt XIII. kerületi szervezetének vezetősége törölte tagjai közül Soltész Miklós államtitkárt és Spaller Endre országgyűlési képviselőt. A döntésre azt követően került sor, hogy a két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére sem fizette be a tagdíjat.

A XIII. kerületi alapszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy két olyan személy, aki az országos átlagnál jóval magasabb fizetéssel rendelkezik, nem teljesíti az öregségi nyugdíjasokra szabott csekély fizetési kötelezettséget – írta a kerületi elnök közleményében.

Rubovszky György, a KNDP etikai bizottságának elnöke az MTI kérdésére azt mondta: „nincs kizárás”. Az alapszabály szerint ha valaki a tagdíjfizetési kötelezettségét írásbeli felszólítás ellenére egy évig nem teljesíti, törölni lehet a tagok névsorából. Ezt a kerületi szervezet vezetősége teheti meg – jelezte. Hozzátette: azt mindkét képviselő tagadja, hogy többszöri írásbeli és szóbeli felszólítás ellenére sem fizették volna be több mint egy évig a tagdíjat. Azt mondta: arra nem volt még példa, hogy aktív pozícióban lévő politikust támadtak volna. Ez egy belső kör kezdeményezése – mondta, konkrét neveket azonban kérdésre sem kívánt megjelölni.

Rubovszy  György kiemelte: azt kérte a két képviselőtől, ha bármilyen határozatot kaptak, azonnal fellebbezzék meg alapszabályszerűen a megyei fegyelmi és etikai bizottságnál. Kitért arra, neki ebben eljárási kötelezettsége is lesz, mert az nem fordulhat elő, hogy egy kerületi szervezet elnöke a párt lejáratására akciót kezdeményezzen. Ez a KDNP elleni nyílt támadása Simor Miklósnak – fogalmazott az etikai bizottság elnöke, hozzátéve: végére akar járni ennek az ügynek, ezért nagyon komolyan ki fogja vizsgálni a történteket.

Spaller Endre az MTI kérdésre röviden csak annyit mondott, hogy ő nem kapott semmilyen értesítést. Soltész Miklós nem kívánt nyilatkozni.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. október 09. 08:03
"Belső kör támadja Soltészt?" KDNP belső köre? ez alatt értsük azt, hogy a 15 fős pártban van egy 5 fős belső mag, aki kizárt 2 főt?
orbán(c)
2012. október 09. 07:17
Repedezik a nyalópárt??
székely
2012. október 09. 07:14
Semmi gond képviselő "urak"- nagy Ú betűt nem érdemlik meg- a KDNP vezérkara ,mint a FIDESZ hű csatlósa majd feloszlatja a renegát szervezetet oszt jó napot.
tarackos
2012. október 08. 21:47
Semmi baj. Nem fizettek, jogosan zárták ki őket de azért ezt így ne elvtársak. Nyerőgépet egyik napról a másikra betiltani, magyarok gyerekeivel a felvételi kapcsán önkényeskedni, elrabolni a nyugdíjra félretett pénzecskéjüket etc. az nyilván rendben van, de ez már tényleg durva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!