Visszaszorítaná a lomizást a Jobbik

2012. október 25. 10:52

A párt kezdeményezése szerint úgy kellene módosítani a vonatkozó szabályozást, hogy lakókörnyezetben ne lehessen a megfelelő feltételek – iparengedély, infrastruktúra – nélkül ilyen tevékenységet végezni.

2012. október 25. 10:52

A Jobbik határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek az úgynevezett lomizás és annak környezetkárosító hatásainak visszaszorítása érdekében – jelentették be az ellenzéki párt országgyűlési képviselői csütörtökön, Budapesten. 

Hegedűs Lorántné és Bödecs Barna ismertették: javaslatuk elfogadása esetén az Országgyűlésnek módosítania kellene a kereskedelemről szóló törvényt, a kormánynak pedig a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet, valamint az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendeletet.

A jobbikos politikusok azt mondták: jelenleg rengeteg lakóház udvara működik olyan „telepként”, ahová kereskedelmi tevékenység végzését jelentik be, de ahol bűncselekményekből származó termékek – kábelek, autók, vasanyag – szétbontása zajlik. Ráadásul ez a legtöbb esetben komoly környezetszennyezéssel történik, mivel ezek a „telepek” hulladéklerakóként is funkcionálnak – tették hozzá. 

A Jobbik kezdeményezése szerint úgy kellene módosítani a vonatkozó szabályozást, hogy lakókörnyezetben ne lehessen a megfelelő feltételek – iparengedély, infrastruktúra – nélkül ilyen tevékenységet végezni, ha pedig szennyezés történik, akkor a hatóságok érdemben fel tudjanak lépni – hangzott el.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 25. 14:07
Ki tartja őket vissza, hogy benyújtsanak törvénytervezetet. Azzal kell kezdeni jobberek!!! A parlamenti démonkráciánkban.
citizen queen
2012. október 25. 12:10
"A jobbikos politikusok azt mondták: jelenleg rengeteg lakóház udvara működik olyan „telepként”, ahová kereskedelmi tevékenység végzését jelentik be, de ahol bűncselekményekből származó termékek – kábelek, autók, vasanyag – szétbontása zajlik." Ez sajnos tényleg így zajlik, egy ideig laktam ilyen "telep" közelében. Nem, nem Borsodban - el tudom képzelni, ott mi mehet -, hanem egy budai kerületben (!). Támogatom a javaslatot, szabályozzanak mindenféle lomizást és vasazást. Az pedig, hogy minden maradjon a régiben, maradjanak az áldatlan állapotok, mert jajmilesz szegénycigányokkal lásd az első hozzászólást -, vastagon nem érdekel. Oldják meg, éljenek tisztességes munkából, és nem sunyi feketézésből.
Jaseroque
2012. október 25. 11:49
Na ez az, amit én is habozás nélkül támogatni tudok.
Szümi
2012. október 25. 11:21
Persze, remek ötlet....ámde: vegyük pl. devecsert, ahol nem kis létszámú közösség - és itt nincs túlzott jelentősége az etnikai hovatartozásnak - az ausztriai lomizásból él. lehet, hogy nem fizetnek adót, nem adnak számlát, megsértenek száz szabályt: de ha ezt a szőnyeget kirántják a lábuk alól, akkor átlökik őket a bűnöző kategóriába, illetve tarthatjuk el őket segélyek formájában. Lépjenek fel inkább azok ellen, akik pl. a Vaterán szemérmetlenül árulnak százszres, új portékákat, garancia és számla nélkül - és ezt írásban deklarálják is. amíg nincs átfogó razzia - sőt, kitelepített ellenőr akár az ázsia Centerben, akár a Négy Tigris piacon, vagy a Momosi úti kínai negyedben, addig miért a szarvár legmélyebb bugyrait kell kifüstölni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!