PPKE: Jogosan kapott PhD-t Semjén

2012. november 20. 11:44

Állást foglalt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem: szerintük jogosan minősítették át Semjén Zsolt korábbi tudományos fokozatát PhD-vé.

2012. november 20. 11:44

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem állásfoglalása szerint jogosan minősítették át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábbi tudományos fokozatát PhD-vé. Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora a hvg.hu-val azt közölte: az 1997 előtti fokozatok átminősítésére akkor nemzetközi szakértői bizottságot állított fel az intézmény, amely az egyedi átminősítési kérelmeket a fokozatok minősítésére, a kérelmező tudományos munkásságára és idegen nyelvi ismereteire tekintettel vizsgálta.

A rektor tájékoztatása szerint azok a felsőoktatási intézmények, amelyek a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditált doktori programmal rendelkeztek 1997-ben, megkapták a jogot a Magyarországon bevezetett PhD tudományos fokozat kiállítására, valamint 1997 és 1999 között a korábban megszerzett tudományos fokozatok átminősítésére is. A „hittudományi tudományág” nem szerepelt a hazai tudományági felsorolásban, ezért a MAB „vallástudományi doktori programként” ismerte el a hittudományi képzést, így Semjén Zsolt doktoriját is – tette hozzá.

Semjén Zsolt hétfőn teljes egészében közzétette 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu vasárnap Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, hétfőn pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál közlését.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megacutting
2012. november 20. 19:55
Szerintem a legvalószínűbb, hogy Szuromi professzor csak egy kis lélegzethez akar jutni mielőtt teljesen borul a bili, ezért volt ez a bullshit nyilatkozat.Nekem az a személyes véleményem, hogy ezt az ügyet korrektül le fogja vezényelni, először is mert több évig is tanított az egyetemen (a JÁK-on) és nagyon korrekt embernek ismertem meg, másodszor pedig rektor létére ő még nagyon fiatal (40 éves), évtizedeket kell eltöltenie a pályán, még nem csinálhat magából bohócot, 34 évesen lett az MTA doktora(ha jól emlékszem), az azért nem semmi.Egyébként milyen furcsaság, az egyetem akkori rektora, Erdős Péter bíboros úr doktoriját is így minősítették át PhD-nek.Mondjuk aztán ő továbblépett és MTA tag lett.
joebacsi99
2012. november 20. 15:05
Én csak arra szeretnék választ kapni, hogy ilyen másolós, hivatkozós, idézőjeles doktorik mögött milyen valós tudás és munka áll.
joebacsi99
2012. november 20. 15:02
Józsi, Józsi hol vagy ? (vagyis...izé...Sándor) Most frissítenek ?
joebacsi99
2012. november 20. 15:00
ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!