Vidékfejlesztési Minisztérium: Újranyitjuk a Hajdú-Bét aktáit

2013. május 07. 13:15

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tárgyalni hívta a 10 évvel ezelőtt kisemmizett gazdákat és a szaktárca „újranyitja a Hajdú-Bét aktáit” – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Hoppál Péter. A Fidesz szóvivője Bajnai Gordon keddi sajtótájékoztatójára reagálva kijelentette azt is: a volt miniszterelnök korrupcióellenes kérdésekben hiteltelen.

2013. május 07. 13:15

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: álláspontjuk szerint a Hajdú-Bét ügyét „elsumákolták” és az 500 károsult magyar család pénzét – 6 milliárd forintot – offshore-cégeken keresztül kimenekítették. Emlékeztetett arra is, hogy ekkor a Hajdú-Bét a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis cégcsoport tulajdonában volt és bár Bajnai Gordon mindig tagadta, hogy tudatos lett volna a Hajdú-Bét csődje, de ezt az érintett családok „nehezen hiszik”.

Hoppál Péter hangsúlyozta: a Fidesz szerint erkölcsileg nincsen lezárva ez az ügy, ezért remélik, hogy a VM által most elindított tárgyalások segítik feltárni az ügy részleteit. Emlékeztetett arra is a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás alapítvány a Hajdú-Bét egykori elnökének tulajdonában álló irodát bérel, valamint egy másik volt Wallis-vezető támogatásával folytatja plakátkampányát a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség. A nagyobbik kormánypárt éppen ezért azt kérdezi Bajnai Gordontól: „erkölcsösnek tartja-e, hogy a kisemmizett magyar családok pénze járul hozzá a kampányához?” Hoppál Péter arra a keddi bejelentésre, hogy korrupcióellenes programot hirdet az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség úgy reagált: Bajnai Gordon hiteltelennek tekinthető korrupcióellenes lépések vonatkozásában. Szerinte ugyanis 2010 előtt mindenki láthatta, hogy „a baloldal keze nyomán közpénzek kitalicskázása látható, a nokiás dobozok elhíresült módszertanát ők örökítették meg Magyarországon, offshore-cégeknek játszották ki a nemzeti vagyon egy részét és ingatlanpanamáktól volt hangos Magyarország”.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug politikusok
2013. május 07. 18:43
Az igazság az hogy 1998-2004 között se a Fidesz se az MSZP-SZDSZ kormány nem támogatta egyetlen forinttal se a liba tenyésztőket. Orbán szart rájuk hagyta hogy 5 éven át szopják Bajnai fütyijét aki 10 milliárd forintot vesztett az ügyön.
trabantkombi
2013. május 07. 17:11
Agyhalott jaffacsicskák! Milyen hamar átnyergeltetek a sukoró-gyurcsány témáról! Szánalmas erölködés! Látszik, hogy összefosta magát a felcsúti dagi döbrögi! Repülni fogsz, te mocskos tahó kisztitkár takony!!! 2014!!!!
kuwiq
2013. május 07. 17:09
Kérdés, hogy mi van a felszámolási eljárással, le van-e zárva, és megtámadta-e valaki az eljárást, vagy nem?
liberálzöld.
2013. május 07. 16:25
Mit kell itt szuttyogni egy koszmócás kis minisztériummal? Ha Orbánnak ellenfele akad, arra rá kell uszítani a teljes államapparátust. NAV, TEK, összes minisztérium, KÖJÁL (vagy hogy hívják), Földhivatal, MÁV, NFÜ, kamara, meg minden ami eszükbe jut. Megteheti a kis felcsuti rétinéger, 2/3-ot szavazott neki a sok idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!