Vágó: A rezsicsökkentést semmissé teszik az adóemelések

2013. június 20. 17:12

Az adóemelésekkel a kormányzat elveszi azt a pénzt amit a rezsicsökkentéssel az embereknél hagyott – hangoztatta csütörtökön Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján Vágó Gábor független országgyűlési képviselő, az LMP politikusa.

2013. június 20. 17:12

A kormány az újabb és újabb adóemelésekkel az állampolgárok zsebében turkál, a tranzakciós adó és a telekommunikációs adó emelése pedig elveszi mindazt a többletet, amit a rezsicsökkentés jelentett a családi költségvetésekben – jelentette ki az LMP politikusa. Vágó Gábor szavai szerint Magyarországot rabul ejtette egy gazdasági érdekcsoport, amelynek sokkal fontosabb a saját érdeke, mint az ország egésze.

Ezt láthatjuk és tapasztalhatjuk a törvényhozás mindennapjaiban, hiszen nem a közérdek vezeti a képviselőket amikor különböző törvényeket fogadnak el, hanem ennek a csoportnak a saját egyéni érdeke” – mondta. Hozzátette: a földügyben látható, ahogyan ez az érdekcsoport a 21. század legfőbb energiaforrására teszi rá a kezét, milliárdokat zsebelnek be offshore cégeken keresztül, „de még az aprót is besöprik”, a trafikokat is maguknak akarják.

Az LMP úgy gondolja, hogy fel kell szabadítani az országot az oligarchák és érdekcsoportok uralma alól, ennek pedig a legfőbb módja, ha az egyszerű állampolgárok ki mernek állni a saját érdekeikért, a vállalkozások pedig ki mernek állni a piaci működés tisztaságáért – fogalmazott sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus. Vágó Gábor azt mondta, szükségtelen megnevezni az általa említett érdekcsoportot. „Mindenki tudja, hogy kikről van szó, ki áll ennek a pókhálónak a középpontjában, ezért nem szükséges megnevezni” – fogalmazott.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naugye!
2013. június 21. 09:23
Tapsoljatok birkák! Így észre sem veszitek, hogy közben kizsebelnek benneteket!
várúr
2013. június 20. 21:20
S még csak nem is említettem a pufók szdsz-es eü. miniszterasszony, valami Ágika "péncélszekrényt minden kórházi ágyhoz" akcióját, a kapavágás nélkül 11 milliárdos kormányzati negyedet, a metró gigalopást, stb.
hümmögő
2013. június 20. 21:03
Vágó miért nem érti végre, hogy a bankok semmit sem terhelnek a polgárra, hanem a nagy verseny miatt mindent benyelnek! Lehet, hogy van bankszámlája és látja a valóságot? Narancsosok! Nektek otthon van a pénzetek és nem látjátok a trükköket, ami ráadásul több, mint a transzadó? Hm!
lionheart
2013. június 20. 20:42
Számoljunk csak egy keveset. Van 100'000 forintod, be akarod tenni a bankba 2 hónapos lekötött betétre, amire körülbelül kapsz 4,5% éves kamatot. Két hónap múlva a pénzedre a kamat 740 Ft. Ebből lejön a 20% kamatadó: 148 Ft És lejön a 6% egészségügyi hozzájárulás: 44,4 Ft Marad összesen: 100547,6 Ft a számládon. Hirtelen kiadás miatt ki kell venned a bankszámláról a pénzed, elmész egy automatához, kiveszel 100'000 Ft-ot, 0,6%-os tranzakciós adót fizetve, ami kereken 600 Ft. A két hónappal ezelőtt befizetett pénzedből marad: 100547,6 - 600 = 99947.6 Így érdemes takarékoskodni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!