Íme a magyar Tumblr-felhasználók kapcsolati hálója

2013. július 22. 15:30

A Social Times publikálta Kiss Balázs adatvizualizációját, amely a magyar Tumblr-felhasználók kapcsolati hálóját mutatja be.

2013. július 22. 15:30

Kiss Balázs elkészítette a magyar Tumblr-felhasználók kapcsolati hálójának vizualizációját – adta hírül a Social Times. Az ábrán (amely IDE kattintva teljes méretben megtekinthető) az egyes körök a mikroblogokat jelölik, míg a közöttük lévő egyenesek azt, hogy az elmúlt 180 posztjukban legalább egyszer reblogoltak egymástól. Minél nagyobb egy kör, annál több kapcsolata volt a szerzőnek más blogokkal.

A Tumblr-felhasználók nem reagáltak túl pozitívan az adatvizualizációra, ahogy az Szily László Cinken publikált posztjából is kiderül. „12:36 - Birka kiposztolja a Tumblr szociális hálós képet, 12:36 - 13:00 - vihar előtti csend, mindenki kajál, 13:01 - Elkezdődik a Tumblr szociális hálós f*szméregetés, 13:02 - A Tumblr szociális hálós f*szméregetés ciki, 13:03 - A Tumblr szociális hálós f*szméregetést cikizni ciki, 13:04 – Vége” – idéz egy felhasználót Szily.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2013. július 22. 21:30
(bemásoltírás)atumblrról MERITOKRÁCIA Mi lehet nagyobb szemétség annál, mint hogy egy szexuális felvilágosítást metszetekkel illusztrálunk (ezt ismerd majd föl az ágyban félhomályban!) kijelentjük, hogy azért csinálják az emberek mert jó érzés, majd hozzáfűzzük, hogy mindenkinek magán, és csakis magán múlik, hogy lesz-e ebben az élményben része? Ugyanitt: miért van az, hogy kiépültek a modern kapitalizmusban a szociális védőhálók, de a párkeresésben mindenki teljesen magára van utalva? Szexuális szocializmust! A test magánjellegének a felszámolását, közösségi használatba vételét!
korona
2013. július 22. 20:58
Beleolvastam. Nagyon jók! Sok-sok, okos, következetes meglátást tartalmaznak. (bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------- TUMBLR: a kép az nemsemmi az aljazeera és az nbcnightlynews eléggé a szélén van a menő magyar tumblresek között :( szép steve-et nem látom rajta De hát mit keresnék én a legmenőbb tumblresek között?? Amúgy rajta vagyok, pici pöttyként, thomasmelia alatt, felvagott-tól jobbra. Mondjuk valami nem stimmel ezekkel a méretekkel, elvégre meglepne, ha lazacz tényleg az egyik legkevésbé releváns tumbász lenne. Valszeg az van, hogy sokan chatelésre használják a tumblit, napi sok 1-2 mondatos poszttal reblogolgatva egymást, és ők relevánsabbnak számítanak az algoritmusban, mint amikor valamelyik fotoshopper cucca terjed el… rögtönzött tumblis megbeszélés alapján mi is úgy következtettünk, hogy akik sokat reblogolnak, azok lettek itt a menők, az OC kevésbé fontos A módszeren van mit javítani, de legalább van egy csoportképünk. lehetne újra? belepislogtam… ------------------------------------------ Van remény! Ha a tragédiának nevezett eseményeket bohózatnak látjuk, és minél többen, akkor van remény! Hajrá tumbrlsök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!