Nemzetközi műsorok jöhetnek a Duna TV-re

2013. szeptember 24. 21:54

Kántor Esztert, a Duna Televízió nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjét választotta alelnökévé torinói ülésén a 13 országból összesen 18 adót tömörítő Bruges Group, amelynek a Duna Televízió is tagjává vált – közölte a társaság kedden az MTI-vel. A tervek szerint ezzel a Duna és a Duna World csatornák szerepét erősödik majd a nemzetközi műsorszolgáltatás terén.

2013. szeptember 24. 21:54

A Bruges Group alapvető feladatának tekinti az információszolgáltatást, valamint a televíziós szaktudás és szakmai megoldások cseréjét. A Duna Televízió közleménye szerint a csoport tagjai ázsiai csatornáknak is lehetőséget adnak a bemutatkozására, így műsorukra tűzték már a japán NHK és a koreai Arirang adásait is. Ugyanezt megtették az orosz Russia Today műsorával is.

A Bruges Group tagjai a hitelességre helyezik a hangsúlyt, híreikben az európai kultúrát, a demokráciát, a sajtószabadságot és az emberi jogok kérdéseit jelenítik meg. A nonprofit csoportot 1991-ben alapította hat nemzetközi sugárzású csatorna: a BBC, a Deutsche Welle, a 3sat, a RAI, az RTPi és a TV5MONDE.

Kántor Eszter elmondta: nagy örömmel tölti el, hogy alelnökként a Duna Televízió Zrt.-t és a magyar közmédiát még hatékonyabban képviselheti. Az új alelnök tervei szerint a Duna és a Duna World csatornák szerepét erősíti majd a nemzetközi műsorszolgáltatás terén.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2013. szeptember 25. 13:13
Talán mégsincs minden veszve. Ha "kölcsönös" az adásátvétel (HA KÖLCSÖNÖS...), akkor még pozitívan is elsülhet a Székely Autonómia ügye, hiszen szélesebb plattformot kap, és nyugaton nemcsak a "legfontosabb" magyar párt (DK) és annak "tisztességben megőszült" vezetője hirdeti, hogy Magyarországon diktatúra van: "Tötszik, nem tötszik, ezt ÖSZÖD!" A BBC-hez pedig annyit, hogy - POZITÍV, hogy bevallották milyen negatív szerepet játszott a BBC a magyar-holokausztban, (ez is valami) - NEGATÍV viszont, hogy ehhez majdnem 70 év kellett. Tehát, hogy az akkori felelősek már nem élnek. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20267659 Ügyes propagandával lóvátették a Hitlert, aki a csapatait Normandia helyett Magyarországra küldte 2,5 hónappal a partraszállás előtt. A háború után a holokausztot sunyian a Horthy nyakába varrták. Mindeki elgondolhatja, mennyire voltak a britek "őszinték", amikor a magyar kormánytól 1943 szeptemberben egy (ellene fordítható) nyilatkozatot csikartak ki, hogy egy adriai-partraszállás esetén azonnal kapitulálnak. http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1llay_Mikl%C3%B3s És Magyarország sorsa az addig itt biztonságban levő zsidó és lengyel menekültekkel? A fenntiek alapján azt kell gondolnom, hogy őket a nyugatiak csak "parasztáldozatnak" tekintették a partraszállási-pókerben. Zsidó, lengyel, és magyar életeket áldoztak fel brit és amerikai katonák érdekében.
rajgy
2013. szeptember 25. 11:41
A DunaTV fogható az interneten is, gyatra felbontással. A DunaWorld viszont nagyfelbontással. Találjátok ki, hogy ha egyidejűleg van labdarúgó közvetítés és stúdióbeszélgetés, akkor melyik, mit sugároz? A kisfelbontású DunaTV-n meccs van. A nagyfelbontású DunaWorld-on pedig beszélgetés. :) Ilyen előzmények után már alig tűnik fel, hogy a rendező a Puskásban a "nappal szemben"(!) állítja fel a kamerát, és a riporter végiglocsogja a meccset olyan dolgokról, amit úgyis lát a néző. ------------- A Bruges Group-hoz: "....hitelességre helyezik a hangsúlyt...." ??? NOFENE! A felsorolt adókat nem mind ismerem. A "Deutsche Welle", és a "3sat" viszont balliberálisok. Láttam ott riportokat a DK-ról és a Klubrádióról is. (Paul Lendvay stílusában.) Csodálom, hogy az ARTE nincs közöttük. Ezekhez passzolna a DunaTV?
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 25. 09:51
jaj jaj továbbra sem lesz bigbradör meg csillaghullik .... orbánisztáni magyarkodás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!