Osztrák kézbe került a Népszabadság, a Világgazdaság és a Nemzeti Sport

2014. január 23. 12:00

Nyolc megyei napilap, a Népszabadság, a Világgazdaság, a Nemzeti Sport: többek között ezeket a lapokat vásárolta fel a Vienna Capital Partners a Ringiertől és az Axel Springertől – írja az mfor. Övék lett a hot!, a Fanny, a mindmegette.hu és a Lakáskultúra is.

2014. január 23. 12:00

Jelentős magyar médiaportfóliót vásárolt a Vienna Capital Partners a Ringiertől és az Axel Springertől – írja az mfor.hu. Nyolc megyei napilap mellett a felvásárlással megszerezték a Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportoto, valamint a a hot!, a Fanny, a Lakáskultúra magazinokat, nem is beszélve a mindmegette.hu-ról. A VCP magyar csapatát a Ringiertől és az Axel Springertől érkező 700 munkavállaló adja, a vállaltot a Ringier jelenlegi vezérigazgatója, Mihók Attila fogja vezetni.

Az a kifejezett tervem, hogy az Axel Springer és a Ringier Magyarország jelenlegi részeiből összeálló vállalatot még hatékonyabbá, érdekesebbé és nyereségesebbé tegyem. A csapatom és én megbízzuk a magyar menedzsmentet azzal, hogy invesztáljon az újságírásba” – mondta Heinrich Pecina, a VCP Senior Partnere. Pecina azt is elmondta, hogy jelentős összeget fektettek az üzletbe, és azon fognak dolgozni, hogy erősítsék a politikailag és üzletileg független újságírást Magyarországon.

A tranzakció csak az illetékes hatóságok, azaz az NMHH és a GVH jóváhagyása után jöhet létre.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naugye!
2017. január 11. 14:29
Osztrák cég, Fidesz érdekeltség. A népszabadság is elesett, igaz, eddig is térdelt.
geraz51
2014. május 13. 18:12
Csöbörből vödörbe.
krksziget99
2014. március 02. 10:34
A Nemzeti Sport úgynevezett sportújságírói mint a fociban főokosok kiírtása már időszerű
decens
2014. január 31. 17:10
Épp ezért jóval veszélyesebb a megyei lapok labanc irányítása - a maguk cca. 60-80 ezres példányszámával, ez óvatos becslés szerint is 300-600 ezer példányt, háztartást jelent. Mi ehhez képest a Népszabadság és a HVG 50 000 és 15 000, összesen 65 ezres pédánya?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!