Szigetszentmiklósi gyerekkínzás: mégis van felelős

2014. január 17. 14:17

A korábbi vizsgálatok szerint senki nem mulasztott a szigetszentmiklósi gyermekkínzási ügyben. Most Navracsics Tibor rendkívüli fegyelmi vizsgálatot rendelt el, melynek nyomán egy embert kirúgtak a gyámhivataltól.

2014. január 17. 14:17

A Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala által lefolytatott vizsgálat korábban azt állapította meg: a védőnőnek, az óvodának, az iskolának és a gyerekjóléti szolgálatnak sem tűnt fel a gyerekek rendszeres bántalmazása, akik végül csak elhanyagoltságuk miatt kerültek nevelőszülőkhöz. A hivatal a vizsgálat után nem javasolta fegyelmi eljárás megindítását. 

A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium péntek reggel bejelentette: Navracsics Tibor rendkívüli fegyelmi eljárás lefolytatására utasította a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét. A kormánymegbízott arra is utasítást kapott, hogy amennyiben a mulasztásokért valakinek a felelőssége megállapítható, úgy az ügyet fegyelmi hatáskörében bírálja el. A vizsgálatot követően egy embert kirúgtak a gyámhivataltól – írja az Index.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2014. január 17. 19:48
Ez gyors volt...még gyorsabb mint a NAV átvilágítás egy hétvége alatt. Itt a Csicska kiadta az utasítást, és pár óra alatt sikerült (pénteken!) lefolytatni egy átfogó vizsgálatot, plusz a felelőst megtalálni, és felelősségre is vonni. Ha az illető valamilyen mulasztást követett el, akkor a villámgyors pénteki vizsgálat után még arra is volt idő, hogy az illető ellen lefolytassanak egy fegyelmi eljárást? Kilóg a lóláb Csicska...ma kellett hazaengedni az ír gázolót, aki itt haknizott pár napot, és gyorsan kellett valami "sikersztori" figyelemelterelésnek. A jó Navracsics, aki kiáll a bántalmazott gyerekekért, és azonnal intézkedik. Nagyon megható.
wartog
2014. január 17. 17:49
kirúgtak valakit?Úristen!Én kiheréltem volna azt a tetvet aki nem volt képes a helyzet magaslatára emelkedni, hanem a tv nyilvánossága előtt is azt erősgette, hogy mindenki elvégezte a dolgát.Édesjó anyukám, hát mi a fax van itt?Már rég a húslevesbe kellett volna az egész csapatot darálni.Mindenkit aki részt vett ebben a szörnyűségben.
Ricochet
2014. január 17. 17:39
Ha senki hibája, akkor mindenki hibája.
S0ma
2014. január 17. 17:33
Egyetlen gyereket sem szabadna elhelyezni nevelőszülőnél anélkül, hogy megvizsgálnák a nevelő szülő alkalmasságát. Sok helyre kiadnak 5-6 gyereket is olyanoknak, akiknek csak a gyerekpénz kell, a nevelés véletlenül sem. A nevelés nem is egyszerű dolog, nagyok a követelmények egy gyerekkel szemben. Ha a gyereknek nincsenek szülei, akkor két dolog, aminek minden szempontból jónak kell lennie: A gyermeknevelési intézményeknek és a nevelőszülői hálózatnak. Amikor emberekkel kell foglalkozni, egyedi elbírálásnak is van helye, nem lehet minden részletet törvénybe iktatni. A konkrét esetet nem ismerem, de annyi biztos: Ha egy ember agresszív a gyerekkel, annak van nyoma. Mindenkinek látnia kell, aki érintkezik a gyerekkel. Csakhogy: Az emberek nem szeretnek beavatkozni /még hivatalosan sem/, mert legtöbb esetben az agresszív embernek van igaza. Olyan ez, mint a dohánybolton a fólia. A gyermekvédelmi törvény miatt kell feltenni az üzletre, az nem számít, hogy a gyerek anyja már az anyaméhben dohányoztatja a kicsinyét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!