Elakadt az EP-ben Kovács Béla kémügye

2014. szeptember 10. 08:38

Az EP mentelmi jogi bizottságának jelentéstevője nem tud a jobbikos Kovács Béla kémügye kapcsán minden szükséges iratba betekinteni, mert ezek közül némelyik államtitoknak minősül. Az Európai Parlament viszont csak a mentelmi jogi bizottság jelentése alapján szavazhat majd a politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről.

2014. szeptember 10. 08:38

A kémkedéssel gyanúsított jobbikos Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztéséről az Európai Parlament dönt majd, az Európai Parlament mentelmi bizottságának jelentése alapján.  A mentelmi bizottság rapportőre azonban nem nyerhet betekintést olyan iratokba, amelyek államtitkot tartalmaznak.

Emiatt egyelőre elakadt Brüsszelben Kovács ügye, mivel a bizottság ezen iratok ismerete nélkül nem tud állást foglalni arról, hogy jogos-e a politikus mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó kérés.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy a Legfőbb Ügyészség folyamatos kapcsolatban áll az ügyben az Európai Parlament illetékeseivel.

Kovácsot még az EP-választás előtt gyanúsították meg azzal, hogy Oroszországnak kémkedett az EU intézményeiben, azonban a májusi EP-választáson ismét mandátumot szerzett a Jobbik listájáról, így csak akkor lehet ellene büntetőeljárást indítani, ha felfüggesztik a mentelmi jogát.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. szeptember 10. 14:10
A strasbourgi székhelyű Európai Parlament visszautasította, hogy megvonja a szélsőbalos nézeteiről közismert, jelenleg a francia Zöldek színeiben politizáló képviselő, Daniel Cohn-Bendit mentelmi jogát. http://mno.hu/kulfold/eukepviselok-a-terrorizmus-mellett-684264
Ald0 Raine hadnagy
2014. szeptember 10. 12:16
Le sem tagadhatná ez a komcsi hazaáruló jobbikos hogy a ruszkikhoz vonzódik...csak rá kell nézni...hát szovjet feje van.
csuka
2014. szeptember 10. 10:51
Az USA seggét nyaló ügynök-politikusokkal kelle foglalkozni! Azokból sokkal több van, a felcsúti bohóccal az élen.
neuhistoriker
2014. szeptember 10. 10:37
Biztosan az orosz maci eltüntette a súlyos bizonyítékokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!