Egymilliót kereshetnek majd Tarlós helyettesei

2014. november 04. 13:58

A Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén döntenek majd többek között a főpolgármester-helyettesek illetményéről is, ami a javaslat szerint egymillió forint körül lehet. A képviselők javadalmazása is változik: a kerületi polgármesterek nem kapnak plusz pénzt a közgyűlésben végzett munkáért, a kompenzációs listáról bejutottaknak pedig csökken az alapdíja.

2014. november 04. 13:58

A Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén a megváltozott jogszabályoknak megfelelően módosítja majd szervezeti és működési szabályzatát, valamint dönt a főpolgármester-helyettesek javadalmazásáról is. 

A vonatkozó javaslat Bagdy Gábor leendő pénzügyi főpolgármester-helyettes havi illetményét 1 millió 37 ezer 57 forintban állapítja meg, amihez 155 ezer 559 forint költségtérítésre lenne jogosult. Szeneczey Balázs – aki a városfejlesztésért felelhet – havi 972 ezer 241 forintot kaphat, költségtérítése pedig 145 ezer 836 forint lehet. Bagdy és Szeneczey eddig is a főpolgármester helyettesei voltak.

A humán területek főpolgármester-helyettesi posztjára jelölt Szalay-Bobrovniczky Alexandra illetménye havonta 907 ezer 425 forint lehet, költségtérítését pedig 136 ezer 114 forintban határozza meg az előterjesztés. Szalay-Bobrovniczky Alexandra egyébként a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettesének felesége – mutat rá az Index.

A képviselők fizetése viszont csökkenni fog: a kerületi polgármesterek nem kapnak plusz juttatást a közgyűlési munkájukért, a kompenzációs listáról bejutott képviselők illetménye pedig csökkenni fog. A képviselők korábban a főpolgármesteri illetmény 25 százalékát kaphatták, ezt most 15 százalékra csökkentenék.

A főpolgármester illetményét 2013 óta törvény szabályozza, helyettesei fizetését annak 70 és 90 százaléka között határozhatják meg. Tarlós István és helyettesei a főjegyző indítványa szerint hivatali autóra és hivatali telefonra is jogosultak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 04. 18:31
Jó magyar szokás szerint indítsuk be az I-faktort!
fogd a pénzt és kuss
2014. november 04. 17:35
havi egy milka? meg az autó telefon, jutalmazás stb. nemá
Akitlosz
2014. november 04. 14:30
Munkával az életben sem keresnének ennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!