Aláírást gyűjtenek a Vajdaságban az útdíj ellen

2015. január 15. 09:49

Hátrányosan érinti a Szegeddel és környékével szoros kapcsolatban élő délvidéki magyarokat az autópálya-díjrendszer, ezért a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége online aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy szüntessék meg a díjkötelezettséget a horgos-röszkei határátkelő utáni, 900 méteres pályaszakaszon.

2015. január 15. 09:49

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége azért, hogy a magyar kormány törölje el a díjkötelezettséget a horgos-röszkei határátkelőtől induló autópálya első 900 méteres szakaszán. 

 
Csonka Áron, a VMDK elnöke a Vajdaság Ma hírportálnak elmondta, hogy több vajdasági, magyar állampolgársággal is rendelkező polgár kereste meg őket a január elsejével életbe lépett megyei matricákkal kapcsolatban, ezért döntöttek az online petíció mellett.
 
Mint mondta, „Szegedet és környékét jelentős gazdasági, oktatási és kulturális kapocs tartja össze a Vajdasággal, s ezt éri hátrányosan a most bevezetett díjszabás. Ebből kiindulva és felbátorodva Orbán Viktor, magyar miniszterelnök nemrégiben tett médianyilatkozatán, amelyben kérte a nyilvánosságot, hogy mutassanak rá a nemrégiben beindított rendszer hiányosságaira, a VMDK aláírásgyűjtésbe kezdett”, amit másfél nap alatt közel ötszázan írtak alá. „Ez a kiemelt figyelem is jól mutatja, hogy valós, a polgárokat foglalkoztató problémáról van szó” – tette hozzá Csonka Áron.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2015. január 15. 14:19
A 900 m-es pályaszakasz szvsz biztosan ki lesz véve, ugyanúgy, ahogyan a megyehatáron túli első lejáróig a több pályaszakasz is.
komondor
2015. január 15. 12:35
Orbánék úgy viselkednek mint az elszabadult hajóágyúk!
ape1943
2015. január 15. 11:59
"Amennyiben az M5-ös autópályát kívánja igénybe venni, úgy jelezzük, hogy az már a határtól díjköteles - a jelenleg hatályos jogszabály szerint. Tájékoztatjuk továbbá, hogy azon Ügyfél javaslatokat, mely az M5 autópálya 173 csomópontja és a határ közötti szakasz díjmentességére vonatkoztak, továbbítottuk az illetékesek felé". Létezik megoldás,járhatóvá kell tenni a régi határátkelőt és a téma be van zárva.
Berecskereki
2015. január 15. 11:08
Szerbiai embercsempész hálózat szállítja Magyarországra az illegális bevándorlókat A forgatásuk helyszínét adó kistelepülésen több száz ember vesz részt a csempészésben. Vagyis országosan több ezer emberről lehet szó, akik részben vagy teljesen csempészéssel keresik a kenyerüket – írja az oxox.hu. https://www.youtube.com/watch?v=k6gISaZFuSc#t=20&utm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!