„Figyelemelterelés” helyett áfacsökkentést akar az LMP és a DK

2015. január 28. 15:20

Az LMP és a DK is reagált Rogán Antal kenyérárcsökkentéssel kapcsolatos nyilatkozatára. Mindkét párt utal rá, hogy Rogán saját ügyeiről próbálja elterelni a figyelmet, illetve, hogy az áfacsökkentés lenne az igazi megoldás. Az LMP szerint a kormány a kisvállalkozások ellensége, ha komolyan gondolják a kezdeményezést.

2015. január 28. 15:20

Az LMP szerint Rogán Antal azért csinál ellenséget a pékekből, hogy saját „ingatlanmutyijairól” terelje el a figyelmet, ha azonban komolyan gondolja javaslatát, akkor a Fidesz a kisvállalkozások ellensége.

Ezt Heltai László, az ellenzéki párt gazdaságpolitikai szakszóvivője mondta az MTI-nek azután, hogy a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: pártja szerint a gázolajár-csökkenéssel együtt kellene csökkennie a kenyér árának.

Az LMP-s politikus hangsúlyozta: korábban, az üzemanyag és más tényezők árának drasztikus emelkedésekor a vállalkozások veszteségeket halmoztak fel és munkahelyek ezrei kerültek veszélybe. „Amikor azonban egy kis levegőhöz jutnának, jönnek a sarcok” – jelentette ki, hangsúlyozva: a lakossági rezsicsökkentés a vállalkozások energiaszámláit akár negyven-ötven százalékkal is növelte.

A kenyér árát szerinte az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra mérséklésével lehetne csökkenteni. 

A Demokratikus Koalíció nevében Gréczy Zsolt is reagált Rogán szavaira. Gréczy arra szólította fel a politikust, hogy ne a pékeken kérje számon a kenyér és a kifli árát, mivel neki, mint a legnagyobb kormányzópárt frakcióvezetőjének módja és lehetősége van az árak befolyásolására. A DK szerint ennek egyik módja az lenne, hogy a villany és a gáz világpiaci árának csökkentését átvezetik a hazai rendszerbe, a másik, hogy a világrekord mértékű 27%-os áfát csökkentik. 

„Ezen kívül minden más fideszes szöveg csupán mellébeszélés, Rogán esetében pedig menekülés a személyét ért korrupciós botrányok elől” – zárja közleménye sorait Gréczy Zsolt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2015. január 29. 00:00
A kenyérár hiszti valóban hülyeség. Ugyanúgy, mint a kenyéráfa csökkentés. Egymást erősítő ördögi körök.
Eltünt
2015. január 28. 21:30
Lmp-dk igy gondolja kenyérárcsökkentés árával kapcsolatosan,nem tudsz tenni ellene állj az élére ,,nos ez a hirtelen csökkentés mellé való kiállás.
=nessuno=
2015. január 28. 21:17
Mennyien szeretik a magas áfa-kulcsot...Élelmiszereknél, mg.-i termékeknél mindenképpen mérsékelni kellene.
Mich
2015. január 28. 20:07
"Az LMP és a DK /szerint/ az áfacsökkentés lenne az igazi megoldás." Tehát jó kádárista recept szerint állami pénzekböl kellene lenyomni az élelmiszer-árakat akkor is, amikor csökken a benzin ára és ez tükrözödhetne a kenyér árában is...! LMP + DK = igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!