Minden devizahitelt forintosítana a Jobbik

2015. január 17. 17:12

A Jobbik azt szeretné, ha tüneti kezelésként, átmeneti jelleggel az árfolyamrögzítést a kormány kiterjesztené az autóhitelesekre és a szabad felhasználású hitelt felvevőkre.

2015. január 17. 17:12

A Jobbik határozottan felszólítja a kormányt, szavatolja azt, hogy az autóhitelesek és a szabad felhasználású hitelt felvevők ne szenvedjenek további hátrányokat a jelenlegi árfolyamváltozások miatt. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az MTI-nek elmondta, pártja azt javasolja, hogy tüneti kezelésként, átmeneti jelleggel az árfolyamrögzítést a kormány terjessze ki ezekre a hitelesekre is.

Hozzátette: hosszabb távon a Jobbik az egyetlen megoldásnak a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tartja. A Jobbik mindent megtesz azért, hogy javaslatait keresztül tudja vinni a parlamentben is, hangoztatta. Z. Kárpát Dániel elmondása szerint nehéz megbecsülni, hány autóhitelest és szabad felhasználású hitelt felvevőt érint a mostani árfolyam-ingadozás, de szerinte több tízezres nagyságrendről lehet beszélni.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabadon ébredők
2015. január 18. 22:30
Hogy lehet átlátható az, ami a fogyasztó számára titok?? 2014.08.27. 17:25 DevizaAdós Reggel óta zajlik a Fővárosi Törvényszéken az Axa Bank Magyar Állam ellen indított perének maratoni tárgyalása. A Bank jogi képviselői nem járultak hozzá kép- és hangfelvétel készítéséhez, továbbá kérték a nyilvánosság kizárását is. Ez utóbbit a Bíróság elutasította, ám most (du. fél 5 után) mégiscsak kiküldték a teljes hallgatóságot a tárgyalóteremből, ugyanis a bank forrásköltségeiről és árazási elveiről fog szó esni. Miután a tisztességes szerződési feltételek egyik alapvető tulajdonsága az, hogy átláthatóak és objektívek legyenek, értetlenül állunk a helyzet előtt. Csak nekünk, a “hallgatóságnak” tűnik fel az, hogy ami a laikus fogyasztó számára egyszerűen titok, az már önmagában sem lehet átlátható feltétel? Dr Kis Tamás bíró és az államot képviselő ügyvédek számára ez miért nem kézenfekvő? forrás: http://hitelsikerek.hu/hogy-lehet-atlathato-az-ami-a-fogyaszto-szamara-titok/
Szabadon ébredők
2015. január 18. 22:26
A Kúria ugyanis azt mondta ki, hogy maga az árfolyamkockázat tisztességtelen LEHET, ha azt az adós bizonyítani tudja. A nagy kérdés az, hogy vajon mi módon teheti ezt meg? Szerencsére ezt, a szerződések megkötésekor hatályban lévő Hpt. 78 teljesen pontosan és világosan megfogalmazza, ahogyan arra Várhelyi Tamás is rámutat: "Különös fényben csillog a Hpt. 78. §-a "(1) A hitelintézetnek a kihelyezésről történő döntés előtt meg kell győződnie a szükséges fedezetek, illetőleg biztosítékok meglétéről, valós értékéről és érvényesíthetőségéről. A döntés alapjául szolgáló iratokat az ügyletre vonatkozó szerződéshez, illetőleg a leszámítolt váltóhoz kell csatolni. (4) A kockázatvállalást tartalmazó szerződés tartama alatt a hitelintézet rendszeresen figyelemmel kíséri és dokumentálja a szerződésben foglalt feltételek megvalósulását, beleértve az ügyfél pénzügyi, gazdasági helyzetének alakulását és az (1) bekezdésben foglaltakat." A fentieknek megfelelően MINDEN olyan dokumentumot - beleértve az árfolyamkockázatot feltáró dokumentumot is - már a szerződéshez kellett volna csatolni. Része kellett volna ezeknek lennie annak a közjegyző által hitelesített, nemzeti színű zsinórral átkötött és lepecsételt paksamétának is. Egyszerűen azért, mert a Hitel- és a Pénzintézeti Törvény ezt akkor előírta. Minden adós pereljen!!!!!!!!!!!!!!!!
Szabadon ébredők
2015. január 18. 22:24
http://hitelsikerek.blog.hu/2014/06/16/kuria_szinte_minden_devizahitel_semmis
Szabadon ébredők
2015. január 18. 22:23
Nandiboy 2014.06.25. 22:16:04 "Nem kell félni a devizahitelektől." "Mivel a devizahitelek túlnyomó többsége hosszabb lejáratú hitel, a néhány napos nagyobb árfolyam ingadozás a törlesztési terheket érdemben nem változtatja meg. Nem kell tehát attól félni, hogy az árfolyamkockázat miatt a devizában hitelt felvevő háztartásokat súlyos veszteségek érhetik." Nyilatkozta a Bankszövetség 2006. évben. Forrás: MTI www.origo.hu/archivum/20060131nemkell.html www.hitelesmagyar.com/index.php/forum/6-nyilvanos-forum/106-mediafigyelo?limit=6&start=8406 www.hitelszovetseg.hu/2006-januar-bankszovetseg-nem-kell-felni-a-devizaalapu-konstrukcioktol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!