Hvg.hu: Meneszthetik Vida Ildikót

2015. március 28. 08:53

Csak hetei lehetnek hátra Vida Ildikónak a NAV elnöki székében – értesült a hvg.hu. A hírportál szerint a várható döntés egyik oka a mára nem csak a háttérben zajló Orbán-Simicska háború.

2015. március 28. 08:53

„A NAV elnökének 30 napja van, hogy érdemben reagáljon, intézkedjen az ÁSZ-jelentésben felhánytorgatott hiányosságokkal kapcsolatban” – írja a hvg.hu, majd hozzáteszi: ha az ÁSZ elnöke nem találja kielégítőnek a választ és az intézkedéseket, akkor fegyelmi, súlyosabb esetben büntetőeljárást kezdeményezhet. „A 30 nap két hét múlva jár le.”

A hvg.hu értesülései szerint házon belül hetek, hónapok óta tartja magát az a pletyka, hogy a NAV felső vezetésében is vérfrissítés következik, miután a kormányzat eldöntötte: szolgáltatóbb arculatot szán a NAV-nak. A profilváltáshoz a hvg.hu forrásai szerint új arcok dukálnak, ezért esélyes, hogy Vida Ildikóval és egy-két helyettesével nem hosszabbítanak szerződést. „Ráadásul azt is nehezen feledik kormányzati berkekben, hogy a Magyar Nemzetben tavaly megjelent interjúban Vida roppant kellemetlen helyzetbe hozta Vargát és a kormányt is” – írja a portál, amely emlékeztet: mindaddig a kormányzati retorika azt hangsúlyozta, ők nem tudják, ki az a hat személy, akik felkerültek a kitiltási listára, erre Vida kerek perec jelezte az interjúban, hogy ő tájékoztatta a kitiltásról az NGM irányítóját.

A hivatal irányítása feletti befolyásszerzésben a hvg.hu forrásai az Orbán–Simicska-csata színterét is felfedezni vélik. A portál szerint Vidát sokan Simicska Lajos emberének tartják, „de jó ideje több helyről érkeznek olyan jelzések, hogy informális utakon keresztül az elmúlt néhány évben nem elhanyagolható hatást gyakorolhatott a hivatalra Nyerges Zsolt is”.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. március 29. 09:22
"vida Ildikónak 30 napja van" " a 30 nap két hét múlva lejár"
Morgen
2015. március 28. 19:30
Senki, sehová sincs bebetonozva.
antioxi
2015. március 28. 18:32
... és ha vesz neki egy nyelv-vizsga bizonyitványt simlicska, akkor is menesztik?!
qccqccqcc
2015. március 28. 17:33
Drága Spiclicska Lali, még az ág is húzza:-) Szüp-hüp-szüp:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!