(K)alapjövedelem

2015. március 30. 17:47

MINDEN EMBER EHESSEN, IHASSON, DOLGOZHASSON, VAGY TANULHASSON, ILLETVE EZ UTÓBBIAK ALÓL KEDVÉRE LÓGHASSON! szólt a felirat.

2015. március 30. 17:47
Michnai Attila

„Friedrich Engels a köznyelvben csak Gödörnek nevezett Erzsébet téren tűnt fel először, hóna alatt egy külföldieknek készült magyar nyelvkönyvvel. Eredetileg állítólag csak azért ugrott volna vissza az evilágra, hogy a már jól bírt latin, görög, német, francia, angol, spanyol, portugál, olasz és holland nyelvek mellé a magyart is felvegye, amelynek hiányát a túlvilágon valamiért erősen szenvedte.

Okos, az eltelt idők történelmi eseményeiben járatos ember lévén, eszébe sem jutott volna másfél száz évnél régebbi politikai nézeteivel előhozakodni, amíg csak nem lett figyelmes egy maroknyi tüntető csoport transzparensére. MINDEN EMBER EHESSEN, IHASSON, DOLGOZHASSON, VAGY TANULHASSON, ILLETVE EZ UTÓBBIAK ALÓL KEDVÉRE LÓGHASSON! szólt a felirat.

Lám-lám, mormolta frissen szerzett magyar tudásával az orra alatt, a Károllyal mi ezek szerint mégsem írtuk hiába azt a kiáltványt!”

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moha
2015. március 31. 12:43
akik azt mondják, hogy nincs ingyenebéd azok hazudnak...amit meg kell érteni: mindig!!! azok mondják, hogy nincsen ingyen ebéd aki egyébként ingyen zabálnak... Hogy miért?...hogy továbbra is ingyen zabálhassanak és minél kevesebbekkel keljen megosztani..... szumma: aki azt mondja hogy nincs ingyen ebéd...ki kell vágni a versenyszférába és előtte el kell venni tőle amit ingyen össze ebédelt
hillcut
2015. március 31. 09:16
Ha a befizetett adóimat, járulékaimat visszakapom alapjövedelmeként és a többi polgártárs is a sajátját kapja meg, akkor részemről mehet.
Silcon
2015. március 30. 22:01
- Mi Marx két legnagyobb bűne? - Amit a kommunizmusról mondott, az mind hazugságnak bizonyult. Bezzeg amit a kapitalizmusról mondott, az meg mind igaz volt! - Mi a szocializmus? - A szocializmus nem más, mint a kapitalizmusból a kapitalizmusba vezető út legkegyetlenebb szakasza. - Mi okozta a szocializmus vesztét? - Az, hogy a létező szocializmus nem működött, működő szocializmus meg nem létezett.
Lolka-Bolka
2015. március 30. 21:58
kell a prolinak a manna........... mi lesz a melyszegenyettek , mar mint a legyen mindenkinek munka ....... ez tiszta rasszizmus a javabol....... hogy ok dolgozzanaka az mar a leg antiliberaldemokrata civil emberiseg elleni bun lenne....... a horvat ali meg nem uvoltozott new york-ba az enszbe .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!