Éden Hotel: médiahatósági eljárás indult, az EU-t is bevonják

2015. április 28. 13:55

A Médiatanács hatósági eljárást indított a TV2 Éden Hotel című valóságshow-jában történt szexuális erőszak-kísérlet miatt. A műsor a brit joghatóság alá tartozó SuperTV2-n is fut, így az EU-t is be kell vonni az eljárásba – közölte a Magyar Nemzettel az NMHH.

2015. április 28. 13:55

A TV2-n sugárzott Éden Hotel című „takitkai reality” a napokban adásba került részében az egyik férfi szereplő több percen keresztül, erőszakos módszerekkel igyekezett rávenni női játékostársát, hogy feküdjön le vele. A később kiadott vágatlan felvételen látszik, hogy a nő egyértelműen közli: nem kíván lefeküdni a férfival, ezt minden egyéb módon is jelzi a férfinak, aki ennek ellenére próbálkozik tovább, majd végül megzsarolja a nőt, hogy kiejti a játékból. Miután ez sem vált be, több percen keresztül szidalmazta, és butának nevezte a nőt.

A TV2 először közleményt adott ki, miszerint nem történt erőszak, később viszont azt közölték, hogy mégis vizsgálatot indítanak. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közölte, hogy a Médiatanács már hatósági eljárást indított az ügy miatt. Hozzátették: nem mindegy, hogy a műsorszámot a magyar TV2-n, vagy a brit joghatóság alá tartozó Super TV2-n vetítették-e, utóbbi esetben ugyanis csak az Európai Unió bevonásával kezdődhet meg az NMHH ügymenete. Mivel a műsor mindkét csatornán fut, így a hatóság mindjárt két eljárás indításáról döntött.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. április 29. 09:35
Azt a , a hatóság máris lecsapott. De amennyire tudom, a nemi erőszak kísérlete nem kifjezetten médiahatósági kategória, hanem büntetőjogi.
Burmin
2015. április 28. 23:32
Jót fogok kacagni, ha kimondja az EU, nem volt semmmiféle erőszak amúgy meg miért nincsenek ( male and female )langyik is a műsorban a tolerancia és a másság elfogadása jegyében. Az EU-ban erős a buzilobbi...hahahaha
Morgen
2015. április 28. 18:22
Hülyeség. Hagyni kell őket fulladozni. Rendeztek volna még embervadászatot is.
kispufi
2015. április 28. 16:24
nabazmeg, maholnap az altus fogja elemezni, bele se gondolok a következményekbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!