Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán: Én az élet pártján vagyok

2015. május 08. 08:22

Orbán Viktor miniszterelnök az élet pártján van – mondta pénteken a rádióban. A kormányfő azt javasolta, hogy a halálbüntetés bevezetése legyen nemzetállami hatáskör az EU-ban. Az illegális bevándorlással kapcsolatosan azt mondta, hogy törvénysértésnek kell tekinteni, az ugyanis nem egy „bocsánatos bűn”.

2015. május 08. 08:22

Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja, hogy a halálbüntetés bevezetésének kérdése legyen tagállami hatáskör az Európai Unióban. „Ki akarunk alakítani egy európai közvéleményt, amely hajlik arra, hogy a halálbüntetés bevezetése vagy be nem vezetése kerüljön vissza nemzetállami jogkörbe” – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ha az megtörtént – folytatta –, akkor „utána tudunk dönteni arról, hogy bevezessük-e vagy sem”. Arra a kérdésre, hogy ő halálbüntetés-párti-e, Orbán Viktor azt válaszolta: „én az élet pártján vagyok”.

A halálbüntetés napirenden tartásának szükségességéről szóló álláspontjával kapcsolatban kifejtette: „az emberek azt hiszik, nagyon sokan vannak, akik azt hisszük, hogy ha van halálbüntetés, illetve egyes bűncselekmények halálbüntetéssel való fenyegetettsége létezik, akkor nagyobb biztonságban vagyunk”. Hozzátette, nagy vita van arról, hogy ez így van-e vagy sem, de fontos kérdés, hogy az emberek mit gondolnak erről.

A miniszterelnök egyúttal örömét fejezte ki, hogy része lehetett e vita megindulásában, hogy „kiegyensúlyozottabbá válik a közgondolkodás ebben a kérdésben”, mert – mondta – a nyilvánosságban rendszeresen csak a gyilkosok, a bűncselekményt túlélt elkövetők jogairól, életéről szoktak gondolkodni. Orbán Viktor ezért azt kéri a vitában részt vevőktől, legalább egy pillanat erejéig gondolkodjanak el úgy is a kérdésről, hogy mi van, ha az ő gyereküket vagy feleségüket, édesapjukat, édesanyjukat ölték volna meg.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Unió életszerűtlen szabályai nélkül Magyarország képes lenne megvédeni magát a megélhetési bevándorlóktól – mondta a Kossuth Rádióban műsorában, amelyben úgy fogalmazott: az illegális bevándorlást törvénysértésnek kell tekinteni, az ugyanis nem egy „bocsánatos bűn”.

A magyarországi tervekre vonatkozó brüsszeli reakciókat – mondta – elismerésnek tekinti, nem pedig kritikának. Magyarország az egyetlen ország, amely nyíltan, világosan beszél erről a problémáról, és aki így tesz, azzal vitatkoznak – fűzte hozzá. Orbán Viktor közölte azt is, őrült ötletnek tartja azt az európai elképzelést, amely szerint „valaki beengedi a menekülteket a saját országába”, majd utána „szétosztja” a többi tagállam között.

Ésszerűnek tartja a devizaalapú autó- és személyi hitelek forintosítására vonatkozó jegybanki javaslatot Orbán Viktor kormányfő. A miniszterelnök a központi bank elképzelését úgy kommentálta: „ésszerű javaslat, dolgozunk is rajta. „Hogy meg tudjuk-e valósítani, arról most még nem tudok felelősen nyilatkozni, de dolgozunk rajta” – mondta. Jelezte egyúttal, hogy a KDNP-nek a magáncsőd bevezetéséről szóló indítványát vitára alkalmasnak tartja a kormány.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. május 08. 18:41
Ez most mi? A múltok is, most is... Ez a pali minden pénteken zagyvál valamit? Érdekes, fel sem tűnt... Biztos nem volt lényeges... Ami azt illeti most sem olvastam el. De nem is nekem szól.
Quet
2015. május 08. 18:01
Ha ez a geci szabad kezet kap, élet és halálról dönteni, akkor nekünk kibebaszottul reszeltek.
Bánegressy
2015. május 08. 16:53
@kuwiq Jó szerepjátékos Orbán. Ennyi. De semmi más, amúgy egy nagy nulla. (Vagy a gépem, vagy a blogmotor beteg. Nem működik a 'válasz erre') Azért ez így, ebben a formában túl erős. Vagy az az igaz, h a király ? ? ? meztelen? De nem! Ha igaz a mit mondasz, akkor mi vagyunk meztelenek. Lehet, h ő is. Gáz. Ki röhög, kin? Egyébként ajánlanám, h olvasd el a 22-es csapdájából a Milo Minderbinderre vonatkozó részeket, ha van ilyesmire időd. Az sem volt zseni, csak egy rafkós géhás tiszt, aki tettestársaival a légierő fő- és nem annyira főtisztjeivel szétlopta a légierő szövetségi támogatását. Adta vette a bombázások és a légvédelem terveit, ezáltal az ellenséget is bevonta a "konfliktus" megoldásába. Amikor csődhelyzet keletkezett (tőzsdézett is, brókerkedett,h azt ne mondjam), jó pénzért szétbombázta saját légibázisát és az ezért kapott pénzből kifizette a brókercége befektetőit és szent lett a béke(ez inkább a 3%-os hiánycél). Sztm ebben a regényben a háború csak a (jelen) béke illusztrációja. Szóval kell az ész a háborúhoz és a szabadságharcot vér nélkül (eddig) megúsztuk. :D
küllő
2015. május 08. 16:36
A püffedt pávatáncos az ország szégyene !! Már a grazi orvosokban se bízhat meg az ember ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!