Az LMP tiltaná a kormányzati propagandát

2015. június 22. 15:33

Schiffer András LMP-társelnök szerint burkolt pártfinanszírozás a kormányzati propaganda; ráadásul szerinte helye sincs annak, hogy közpénzből finanszírozzák különböző pártok „marhaságainak” óriásplakáton való megjelentetését. Az LMP ezért törvényben tiltaná a kormányzati propagandát.

2015. június 22. 15:33

Az LMP törvényben tiltaná a kormányzati propagandát és a köztulajdonban álló monopolcégek reklámozását. Erről szóló javaslatukat ismertetve Schiffer András társelnök-frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján burkolt pártfinanszírozásnak nevezte a kormányzati propagandát. Úgy fogalmazott, nincs helye annak, hogy közpénzből finanszírozzák különböző pártok „marhaságainak” óriásplakáton való megjelentetését. 

A frakcióvezető a korrupció egyik fő forrásának és közgazdaságilag értelmezhetetlen kategóriának ítélte, amikor senkivel sem versengő állami cégek, mint a Paksi Atomerőmű vagy az MVM a „médiapiacot torzítva” fordít hatalmas pénzeket reklámra.

Schiffer András szerint a kormányzati, önkormányzati kommunikációnak kizárólag akkor van helye, ha az állampolgárok jogainak gyakorlásához vagy kötelezettségeik teljesítéséhez kapcsolódó információkat közölnek általa. Éppen ezért kívánták a jövő évi büdzsében az erre a célra megjelölt kétmilliárd forintot a tizedére csökkenteni - emlékeztetett -, a fennmaradó forrást pedig a korrupció elleni küzdelemre költeni. A társelnök kérdésre válaszolva globális problémának nevezte a bevándorlás kérdését, hangsúlyozva: Magyarországra katasztrofális hatással lehet, ha minden európai ország önállóan kívánja megoldani a kérdést.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. június 23. 06:34
Ezt hívják árnyékkormányzati propagandának. Jut is eszembe a saját oligarcha nem oligarcha?
alex.leopardi
2015. június 23. 01:02
Istenem,én Bernikét,tehetek róla,antipátia
Tintamin
2015. június 22. 21:32
KURVARA IGAZ!!! Mar Gyurcsanyek onajnarozasa is fajt, de amit Orban csinal, az konkret hanyinger!! A fideszes agyhalottaknak nyilvan tetszik. Ahogy Gyurcsany is: ekkora a skizofrenia...
várúr
2015. június 22. 18:24
Én nem tiltanám az lmp nevű politikai szakkört. A bélyeggyűjtőket, az akvaristákat, az asztali focizókat se tiltanám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!