Együtt: A kormány alulértékeli az orosz fenyegetést

2016. február 12. 13:08

Alulértékeli a kormány a paksi bővítéssel összefüggésben a „terjeszkedő putyini Oroszország” általi veszélyt. Az ellenzéki párt komolyan aggódik Orbán Viktor jövő heti moszkvai látogatása miatt. A párt szerint Magyarországnak jelenleg az Oroszországgal szembeni gazdasági elköteleződés jelenti a legnagyobb kockázatot.

2016. február 12. 13:08

Az Együtt – a Korszakváltók pártja szerint a kormány a paksi bővítéssel összefüggésben alulértékeli azt a veszélyt, amelyet a „terjeszkedő putyini Oroszország” jelent Magyarországra. Szelényi Zsuzsanna, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, komolyan aggódnak Orbán Viktor miniszterelnök jövő heti moszkvai látogatása miatt, mert a korábbi hasonló utak mindig kedvezőtlen kimenetelűek voltak.

Szelényi kiemelte, Magyarországnak jelenleg az Oroszországgal szembeni gazdasági elköteleződés jelenti a legnagyobb kockázatot. Az ellenzéki politikus beszámolt arról is, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy korábbi kérdésére reagálva nem adott választ arra, hogy Magyarország hajlandó lenne-e több pénzt fordítani a paksi beruházás előkészítésére, amennyiben Oroszország csökkentené finanszírozási arányát a beruházásban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!