Göncz Árpádról és Mádl Ferencről nevezhetnek el közterületeket

2016. március 23. 20:55

Két egykori köztársasági elnökről, Göncz Árpádról és Mádl Ferencről tervez közterületeket elnevezni a Fővárosi Közgyűlés.

2016. március 23. 20:55

Két egykori köztársasági elnökről nevezhetnek el budapesti közterületeket, a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet arról, hogy Göncz Árpád nevét egy új városrész viselje majd a XIII. kerületben, Mádl Ferencnek pedig a Hegyalja út átnevezésével javasolnak emléket állítani.

A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztésben az olvasható: a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrész viselje Göncz Árpád nevét, Göncz Árpád városközpontnak hívják.

A városrész az Angyalföld és Vizafogó városrészek területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre. 

Mádl Ferencnek az I., a XI. és a XII. kerületeken áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével javasolnak emléket állítani.

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. március 24. 15:00
A Hegyalja út egy kicsit túlzás...
2016. március 24. 14:06
Nem tudom, miért tűnik nekem Göncz Árpád kakukktojásnak?
tevevanegypupu
2016. március 24. 08:50
A szörnyű az, hogy meg fogják szavazni, igen, a fidesz is. Nem mernek nemet mondani. Ahogy valaki találóan írta, eddig a fidesznek egy szobrot sikerült felavatnia, az Horn Gyuláé volt,megfutamodtak fülüket-farkukat behúzva - Orbánnal az élen - ugyan úgy nem mernek ellentmondani semmiféle kommunista-liberális-zsidó tervre sem.
Senye Péter
2016. március 24. 07:58
Finoman kifejezve G.Á. volt az utóbbi évtizedek legellentmondásosabb magyar politikusa. Nem kell túlértékelni szerepét, még a baloldalon sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!