Such György mégsem lesz az MTVA vezetője

2016. március 11. 10:53

A közrádiót még a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt igazgató, azt megelőzően pedig ősfideszes Such György kerülhet az MTVA élére – írta meg a Válasz.hu. Such György az Indexnek nyilatkozva cáfolta a hírt.

2016. március 11. 10:53

A Válasz.hu meg nem erősített információkra hivatkozva arról ír: Such György, a Magyar Rádió egykori elnöke, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója lehet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) új vezetője. 

Such György volt az, aki a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt átalakította a közrádiót és bevezette az „MR” elnevezéseket.

Miután 2010-ben lejárt a rádióelnöki megbízatása, már az új, jobboldali kormányzat idején az Országgyűlés Hivatalának élére került. A Válasz.hu szerint ugyanakkor nem a szocialista kormányok alatt betöltött szerepe, hanem a személyisége miatt lesz érdekes a kinevezése, hiszen Such nem egy „kézivezérelhető” típus.

A Válasz.hu úgy véli: Such kinevezése annak a jele is lehet, hogy a kormánypártok látják a közmédia nézettségi adatait.

Frissítés:

Such György az Indexnek nyilatkozva cáfolta az értesülést: ahogy fogalmazott, a cikknek semmi alapja nincsen.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 01. 12:56
A Rádiót már lenullázta. Most ez van soron.
2016. április 28. 01:21
Miért nem már Habony?
Szúnyog
2016. március 23. 17:23
Ő nyittatta ki a rádió udvarát 1956 50. évfordulóján, hogy legyen hol verni az embereket. Régi jó harcostárs.
Senior
2016. március 13. 03:37
Ezzel önmagában nem lenne probléma. Pl. kormánydelegáció utazik Iránba, ahova egy sima magyar turistaútlevéllel eléggé macerás lehet bejutni. Visznek olyan vállalkozókat, akiknek van esélye némi üzletkötésre, ilyenkor el kell felejteni a politikai beállítottságot. Hazajönnek, a külügyben leadja a dokumentumot és kész. A központi pártmédián pedig már senki nem segíthet, annyira a béka segge alá csúszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!