Kétszázezerrel megúszták a jegybanki alapítványok a szabálytalankodást

2016. június 30. 07:39

A Közbeszerzési Döntőbizottság is úgy látta, hogy szabálytalanul osztottak szét több milliárd forint közpénzt a jegybank alapítványai. Meg is büntették őket ezért, de mivel ők maguk fordultak a testülethez vizsgálatot kérve, csak kétszázezer forint büntetést kaptak – írja az Index.

2016. június 30. 07:39

Döntött a Közbeszerzési Döntőbizottság a jegybanki alapítványok ügyében: az alapítványok által kért vizsgálat eredménye szerint szabálytalanul, közbeszerzés nélkül osztottak szét több milliárd forint közpénzt – írja az Index. Azután kértek vizsgálatot az alapítványok, hogy az Alkotmánybíróság úgy döntött: nem veszíti el „közpénz jellegét” a jegybank vagyona, mikor az alapítványokhoz kerül, ezért ki kell adni a költésekről őrzött adatokat..

A Közbeszerzési Döntőbizottság kétszázezer forintra büntette az alapítványokat. Az indoklás szerint azért ilyen alacsony az összeg, mert a szervezetek maguk kérték a vizsgálatot. A jegybanki alapítványok költéseiről például itt írtunk bővebben.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 30. 16:22
Szanalmas. Ez a kovetkezmenyek nelkuli orszag Se szoci, se fideszes tolvaj nem megy sittre, egymast mentik.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. június 30. 16:14
Megbűnhődtek hősiesen a bankrablók. Mindenki vegyen szomorú búcsút a közpénzétől. Most aztán akkor elvesztheti a közvagyon jellegét. Lehet zsebre rakni. Ott sántikál vele a kis varangy. Hagyjátok csak szegényt.
Sitiveni Klein
2016. június 30. 11:33
MTI szerint: "Az Alkotmánybíróság döntése után az alapítványok 2016. május 13-án kérelemmel fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amelyben kérték az eddigi szakmai álláspontjuk alapján kialakított gyakorlat felülvizsgálatát, és egyben indítványozták az ajánlatkérői státusukkal kapcsolatos döntéshozatalt. A Pallas Athéné Alapítványok ezzel párhuzamosan önkéntesen bejelentkeztek a közbeszerzési törvény hatálya alá." És akkori véleményem: " Sitiveni Klein 2016. június 29. 10:38 5 "A tájékoztatás szerint a hatóság figyelembe vette, hogy az eljárás saját kérelemre indult, ezért csak csekély, alapítványonként 200 ezer forintos bírságot szabott ki." Gyakorlatilag az eljárási költséget szedik be. Nem értem, hogy miért kell bírságnak nevezni. Ez olyan, amikor össze kellett számolni az eddigi munkában töltött éveimet. Ez úgy történt, hogy a nyugdíj intézet felé nyugdíj megállapíttatási kérelemmel kellett fordulnom és az elutasító határozat melléklete az eddigi nyilvántartásba vett szolgálati időm."
Pinter68
2016. június 30. 09:39
Nos, a kormány és hűbéres intézményei folytatják, azt amit eddig is. Hülyének próbálnak nézni bennünket. És sajnos a fideszesek jó részénél ezt eredményesen teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!