Külföldön is jártak már a Mandiner dúsgazdag üdvöskéi!

2017. március 08. 15:25

A Mandiner csatlakozik az újra erőre kapó magyarországi oknyomozási hullámhoz. Leleplezzük szerkesztőségünk burzsoá elemeit, liberális elhajlásait és sorosista kapcsolatrendszerét az AKG-tól a kortárs művészkedésen és nyugati zenék hallgatásán át a drága borok fogyasztásáig.

2017. március 08. 15:25

Az Origo történelmi jelentőségű friss oknyomozásának hatására a Mandiner is úgy érzi, itt az ideje leleplezni a szerkesztőségben rejtőzködő Soros-ügynököket és lappangó liberálisokat.

Szerkesztőségünk az Astorián székel, és elődlapjainkkal együtt sem tanyáztunk soha a Nagykörúton kívül, így alapból mindig is gyanúsak voltunk egymásnak. Ügyeletes munkatársaink egymást vallatták a nap folyamán, a vallomások most napvilágra is kerülnek!

Migráns gyökerű AKG-s

Rögtön kiderült: a Mandiner főmunkatársa, Stumpf András az SZDSZ-es Horn Gábor Sorossal jó kapcsolatokat ápoló testvére által vezetett Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba járt. A korai interkontinentális migrációs gyökerű blues rajongójaként Stumpf a minap a feminista provokatőr Tereskova zenekarában gitározott. Neve is mutatja: tutajos migráns, felmenői csak 1750-ben léptek magyar földre. A kapcsolat nem is szakadt meg: Stumpf az általános felső tagozatát a budapesti német iskolában abszolválta. Tandíjas iskolában. Miközben panelben felnőtt nép gyermekének állítja be magát: vajon miből? Budán lakik, tehát dúsgazdag. 

Pszichobirkózó

Partos Bence az önmagában is dekadens Sigmund Freud elméletein szárba szökkenő pszichológia tudományának hallgatója. Nehéz besorolni a formálódó identitású fiatalembert: vidéki birkózóként a hazafias értékeket kirakatba helyező Dorogi Nehézatlétikai Club oszlopos tagja, de egyúttal köztársasági ösztöndíjas hallgató a szeptemberben genderképzést indító ELTE-n. A birkózó-pszichológus Mindset néven szaklapot is elindított, amivel gyaníthatóan a mindent és mindenkit elfogadó pszichológiai nézetek terjesztése a célja – innen csak egy lépés az EZO TV. Arról se feledkezzünk meg, hogy a mindset szó magyarul annyit tesz: gondolkodásmód. De vajon miről akarnak gondolkodni?! Sorostól ugyan nem, de a Magyar Köztársaságtól kapott ösztöndíjat, tehát dúsgazdag.

Újlipóciai művész

Terján Nóra menthetetlen: a Radnótiba járt és Újlipótvárosban él. Aktívan részt vett a slam poetry-mozgalomban, urbánus szólamokat visszhangozva. Szereti a free jazzt, jógázik és tesz a tekintélyelvűségre, hiszen még a kutyáját is képes felengedni a kanapéra. Franciául olvas Boris Viant és Sartre-ot, miközben harmadik generációs festőként művészkedik. Vitorlázik, lovagol és még iPhone-ja is van, tehát dúsgazdag.

Balatoni konzlibi

A lap főszerkesztője az a Rajcsányi Gellért, aki annak a Balatonnak a partján tölthette élete első 18 évét, ahová egy átlagos magyar csak drága nyaralás révén juthat el. Emellett kedvenc oldalai közé tartozik a Soros György finanszírozta Nyílt Társadalom Alapítvány munkatársai által létrehozott Fortepan történelmi fotóoldal. Rajcsányi különös módon németül érettségizett világtörténelemből és matematikából. Egyik kedvenc költője a genderfluid szexuális identitású Faludy György, egyik kedvenc írója pedig az anarchista baloldali szervezkedéséről és pesszimista-defetista hangvételű 1984 című regényéről elhíresült George Orwell. Rajcsányi ráadásul járt egyszer Oxfordban is. Jelent meg cikke a Soros által finanszírozott Magyar Narancsban. A CEU-ra is betette már a lábát, állítása szerint csak fiatal komolyzenészek koncertjének meghallgatása céljából. Középiskolás korában a liberális demokrácia, a jogállamiság és az európai közösségi gondolat mételyét népszerűsítő Polgár az Európai Demokráciában nevű tanulmányi versenyen vett részt több alkalommal, később itt ismerte meg Bukovics Martint is. Vitorlázott már a Balatonon, tehát dúsgazdag.

Dekadens félnémet

Papírjai szerint a multikulturális Józsefvárosban él a német anyanyelvű, de neve alapján délszláv felmenőkkel is rendelkező Bukovics Martin, aki a migránsokat beengedő Angela Merkel vezette Németország állampolgáraként rendre a magyar parlamentben húz ki információkat kormánypárti politikusokból, ráadásul nem egy – álcázásként magyar nyelven közölt – cikkében fennhéjázó kritikával illeti a magyar emberek gasztronómiai ízlését. A magát most éppen újságírónak tituláló zsúrpubi gyakran jár Németországban is. Lapunk értesülései szerint a számos no-go zónával rendelkező Berlin, valamint a megszorítás-központú pénzpolitika szimbólumának, az Európai Központi Bank székhelyének helyt adó Frankfurt a két kedvenc ottani tartózkodási helye. Vajon miért épp ezek, és miből finanszírozza mindezt Bukovics, aki kipróbált, lojális sajtóbeli forrásaink szerint a romboláshoz ért csak? Nem véletlen, hogy már a győri, Révai Miklósról elnevezett elitgimnáziumban megalapította az Alternatíva c. iskolaújság-ellenlapot, amiért aztán később a mai napig norvég tulajdonban álló, multinacionális Telenor egymillió forintos díjjal is kitüntette, példaképként a magyar fiatalság elé állítva a már akkor sem éppen keresztény periodikát szerkesztő Bukovicsot. Vajon hol van az a pénz? A Mandiner úgy tudja: ivott már drága bort is, tehát dúsgazdag.

Iphone-ista alföldista

Bukovics szomszédságában él a nemzetgyalázó rendezéseiről elhíresült Alföldi Róbertet a kedvenc rendezői között tudó Kiss Brigitta, aki számos liberális, Soros György-féle finanszírozású, külföldi érdekeket szolgáló álcivil szervezet mellett lájkolja a 444-et is a Facebookon, időnként pedig meg is osztja annak cikkeit. Kiss egyik közeli barátja pedig nem máshol, mint a Soros György által alapított CEU-n tanul, ráadásul annak is gender studies szakán, aminek tartalma szemben áll mindazzal, amit kormányunk értékvilága az emberről vall. Kissnek továbbá csoporttársa volt a Momentum egyik elnökségi tagja, és még az is előfordult, hogy egymás mellett ültek az egyetemen. Neki is iPhone-ja van, tehát dúsgazdag. 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2017. március 09. 11:21
Egyébként pedig ne legyen már senki képmutató, itt nem a kockázati tőke hogyanjáról meg működéséről van szó, meg ennek a konkrét gyereknek a kvalitásairól. Egész egyszerűen annyira erőltetett, már-már parodisztikusan eltúlzott volt ez a lejárató cikk, mint a Sharknadó filmek, csak azokat legalább a készítőik sem gondolják komolyan, még ha úgy is próbálnak csinálni. Nem tudom, szerintem egy ilyen írás világnézeti szimpátiától függetlenül minden jóérzésű embernél el kell hogy érje a jóízlés határát jelző vonalat. Ha már itt tartunk, bárki mondjon egy valamennyire is objektívnek tekinthető online médiumot. (oké, a Mandin kívül) ;-) HVG, 168 tóra, Népszava, Narancs, Index, 444 - klasszik ballib gyűlöletműhelyek MNO, Hírtv - Simicska bosszúpornó 888, Pestisrácok, Origo - Habony média works És az a baj, hogy ma már nem működik a régi jobbról egyet - balról egyet átlagot vonunk olvasói attitűd, mert párhuzamos valóságok léteznek már, nincs átjárás hírek szintjén sem.
Hober Marlow
2017. március 09. 10:42
Sok ilyenre lenne szükség!
Csigorin
2017. március 09. 09:26
Ez eleg izzadsagszagura sikeredett, ennel azert jobban kell teperni hogy Gyuri bacsitol leessen nehany sekel.
profi
2017. március 09. 06:42
Tökéletesnek érzem ezt az önironikus tükörképet. És lám, a magam féle mucsai mégis ide ide téved, Szerencsére erős az inmunrendszerem és némi viszketegségen kivül, más ártalom nem érhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!