Európa hátsó udvarában

2017. május 09. 08:32

Míg mi önfeledten vívjuk Brüsszel elleni harcainkat, maga Brüsszel, úgy tűnik, előbb-utóbb teljesen lemond rólunk.

2017. május 09. 08:32
Wekerle Szabolcs

„Sokan örvendeznek a fejlemények láttán, mondván, Orbán Viktor milyen nagyot tévedett. Ám örvendezni nem érdemes. Egyfelől azért, mert, mint nemrég Török Gábor lapunkban közölt interjújában mondta, a kormányfő változási képessége fantasztikus. Ha úgy alakul, alighanem pillanatok alatt képes akár Európa-párti politikussá alakulni. (Erre utalt egy múlt heti kijelentése, amikor, miután egy felmérésből kiderült, hogy a magyarok a korábbinál is inkább EU-pártiak, azt találta mondani, ez a magyar kormány munkájának eredménye is.) Másfelől: az EU-n belüli mostani folyamatok már nemcsak Orbán, hanem az egész ország számára rendkívül aggasztók. Míg mi önfeledten vívjuk Brüsszel elleni harcainkat, maga Brüsszel, úgy tűnik, előbb-utóbb teljesen lemond rólunk. Emmanuel Macron nyíltan beszélt megválasztása előtt a többsebességes Európa koncepciójának felelevenítéséről. Értsd: aki akar, megy a gazdag és befolyásos magországokkal, vállalva Európa fő irányelveit és nem utolsósorban az oroszokkal szembeni politikáját, aki akar, az viszont jó időre a kontinens hátsó udvarában találhatja magát.

És ez leginkább nem Orbán Viktornak, hanem nekünk, magyaroknak fog fájni.”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2017. május 11. 11:59
Budapest – Ahhoz, hogy atomreaktort lássunk, nem kell Paksig elutazni, elég bekukkantanunk a Budapesti Műszaki Egyetemre. A fővárosról készült légifotókon is jól kivehető az intézmény egyik jellegzetes, kerek épülete. A mintegy 1000 négyzetméter alapterületű oktatóreaktorban már 1971 óta zajlik szabályozott nukleáris láncreakció, még ha jóval kisebb teljesítménnyel is, mint a 11 évvel később üzembe helyezett egyetlen magyar atomerőműben. Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója mutatta meg a létesítményt. – Ezt a reaktort mi is főként oktatási célokra használjuk. Itt képezzük azokat a mérnököket és fizikusokat, akik később például Pakson fognak dolgozni – magyarázta Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója. – A reaktorban keletkező sugárzást pedig tudományos kísérletekhez, biológiai, vagy régészeti vizsgálatokhoz használjuk fel. Az oktatóreaktorban már 1971 óta zajlik szabályozott nukleáris láncreakció
antioxi
2017. május 10. 18:37
"...Brüsszel, úgy tűnik, előbb-utóbb teljesen lemond rólunk..." 1) Nem mond(anak) le rólunk, pedig megtehetné 2) Soha nem tartoztunk "a" Nyugathoz és "a" Kelethez sem 3) Magyarok vagyunk: egy kicsit nyugatosak, egy kicsit keletiesek
1istvan
2017. május 10. 10:17
majdnem mint a nagy szovjetúnió. ha sokat ugráltunk volna, lemondott volna rólunk. most brüsszelnek kéne ugrálni. hogy nehogy elengedje a kezünket. és hálásnak lenni hogy visszaad a pénzünkből. és lapítani, minden jó úgy ahogy a pénzoszónak feltüntetett kegyet gyakorol.
Harangláb
2017. május 09. 22:04
Macronéknak belengették, hogy hagyják elszaladni a francia költségvetési hiányt...Annak idején a Gyurcsányéknak is hagyták...Ez volna a jutalmuk ebben a szép új világban az européreknek, Kedves Firkász?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!