Szeptember végéig virtuálisan átélhetjük '56 nagy pillanatait

2017. szeptember 05. 18:29

A Terror Háza Múzeum Egy akaraton 1956-2016 című időszaki kiállítása realisztikus, 360 fokban elforgatható virtuális valóság-filmtechnika révén repíti vissza a látogatókat a forradalom napjaiba.

2017. szeptember 05. 18:29

Szeptember végéig látogatható a Terror Háza Múzeum Egy akaraton 1956-2016 című időszaki kiállítása, amely a virtuálisvalóság-filmtechnika révén teszi átélhetővé a forradalom napjait. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléket állító kiállítás rövidfilmjeivel a látogatók átélhetik, milyen lehetett az y '56-os utcai harc, a szovjet katonai erődemonstráció, a barikádok mögött szövődő szerelem, a vörös csillag leverése vagy a vallatás. A VR-szemüveget felvéve rendkívüli történelmi kalandok részesei lehetnek mindazok, akik szeptember 30-ig ellátogatnak a Terror Háza Múzeum időszaki tárlatára – közölték

A Terror Háza Múzeum közleménye emlékeztet: a 2016 júniusában nyílt, Schmidt Mária főigazgató és Tallai Gábor programigazgató koncepciója alapján készült tárlatot az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév hívta életre. Az élethű jelenetekért és a látványvilágért Pálfi György rendező felelt.

A realisztikus, 360 fokban elforgatható virtuális valóság-filmtechnika révén a nézők olyan filmélményt kapnak, amely visszarepíti őket a forradalom napjaiba. A látogatók hat kisfilm segítségével élhetik át a szabadságharc sorsfordító pillanatait, szívszorító vagy örömteli eseményeit: mellettük, előttük, mögöttük, felettük és alattuk történnek az események, minta csak ott lennének 1956 hőseivel – áll a Terror Háza Múzeum közleményében.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. szeptember 06. 21:37
Wittner mamánál kint lesz a 18-as karika: "Szeptember végéig virtuálisan átélhetjük '56 nagy pillanatait"
Strassnoff Ignác
2017. szeptember 05. 22:05
56 a magyar gengszterváltás legnagyobb átbaszása. Milyen szar duma már? Nagy, Maléter, Gimes, válogatott komcsi patkányok. Csak épp nem azért akasztották fel őket az elvtársaik, amiért megérdemelték volna. Amúgy a műben említés történik a Köztársaság téri pártház védőinek, illetve civil személyzetének lemészárlásáról? A rádiónál legyilkolt sorkatonákról? A fogház előtt fegyvert osztogatókról? A városszerte felakasztott és kivágott szívű katonákról? Mindez dokumentált. Más kérdés, hogy manapság nem mutogatják. De ezekkel együtt eltűntek a munkástanácsok is. Az olyan csúnya balos hangzású... Átírták az egészet. Miközben Orbán meg Pozsgay egymást csókolgatták. Kádár analfabéta, tolvaj államtitkára köztársasági elnök. A fél Fidesz kommunista. 89-ben mennyire örültek az emberek, hogy legalább a múltról nem hazudnak többé... Na tessék!
kssngr
2017. szeptember 05. 18:36
Jó hangzik, lehet megnézem. Volt már valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!