Elhunyt Aczél Endre

2018. július 04. 16:34

74 évesen meghalt Aczél Endre, Pulitzer-emlékdíjas újságíró.

2018. július 04. 16:34

Életének 74-dik évében, hosszas, súlyos betegséget követően meghalt Aczél Endre, Rózsa Ferenc- és Pulitzer-emlékdíjas újságíró – közölte szerda délután az Index.

Aczél Endre 1968-tól az MTI külpolitikai tudósítója volt, majd pekingi és londoni tudósítóként is dolgozott. Az 1980-as évek közepétől a Magyar Televízió munkatársa lett, az MTV Híradó főszerkesztője volt volt, majd 1991 és 2016 között a Népszabadság munkatársa. Dolgozott a Magyar Televízió és a Klubrádió műsorvezetőjeként is, emellett pedig majdnem tíz éven keresztül vezette a Nap-Keltét.

Munkásságának fontos részét képezik az eredetileg rádióműsorként induló, majd könyv formájában megjelent Acélsodrony könyvek, a 60-as, 70, és 80-as évekből – írja családi közleményre hivatkozva az Index.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. július 06. 18:20
Aczél Endre a kommunista és poszt kommunista utó-identitású újságirók között valóban extrán művelt volt--néha üditően művelt. Sajnos azonban a műveltsége nemritkán az erős egyoldalúságú BLOKKOLTSÁG stilusjegyeit mutatta sőt deklarálta--önmagán. Legyen Neki könnyű a föld! Requiescat in Pacem!
antioxi
2018. július 05. 22:06
Jó újságíró volt. Még akkor is ha a katonai hírszerzésnek dolgozott (saját maga utalt rá) mint minden külföldi tudósító a kádár időkben, pld drágabolgárúr és társai.
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2018. július 05. 10:38
Lovas és Aczél-Acsádi együtt érkeznek Szent Péterhez. Szent Péter közömbösen fogadja Lovast, és azonnal betessékeli a mennyország tömegszállására. Aczél-Acsádit viszont karon fogja és a legnagyobb tisztelettel vezeti egy magán luxuslakásba. Lovas felháborodva panaszkodik Szent Péternek, hogy egész életében küzdött a kommunista diktatúra ellen, és neki csak tömegszállás jut, milyen alapon kap Aczél-Acsádi ilyen kitüntett bánásmódot. Mire Szent Péter: - Jobboldali konzervatív újságírók naponta tucatjával érkeznek a mennyországba, míg liberális haladó neomarxistából ez az első aki ide jutott! (persze csak a vicc miatt, mert valójában pokolra jutott)
Robur
2018. július 04. 23:24
Azért nézem a fidesz patkányokat hogy irogatnak itt, illetve a néhány héttel ezelőtti lovas cikknél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!