Támogatói programot hirdetett az Index

2018. október 01. 11:41

Hétfőn délelőtt nem volt elérhető az Index.hu. Ezzel egy időben azonban elérhető egy támogatás.index.hu nevű oldal, ahol a lap az olvasók pénzbeli támogatását kéri.

2018. október 01. 11:41

Tamogatas.index.hu néven elindult egy oldal, amelyen az Index szerkesztőségi az olvasóktól anyagi támogatást kér.

„A magyar médiapiacot eluralta a propaganda. Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Mi nem azért írunk híreket, elemzéseket, nem azért készítünk videókat, hogy befolyásoljuk az olvasót. Mi nem egy párt, eszme vagy ember igazságát igyekszünk alátámasztani. Egyszerűen csak megpróbáljuk megérteni a világot, és ezt a tudást szeretnénk átadni mindenkinek. És persze szeretnénk, ha közben időnként még jól is szórakozna. A jelenlegi médiakörnyezetben egyre nehezebb a dolgunk, éppen ezért szükségünk van az olvasók segítségére” – közölte az oldal.

Ezzel egy időben, hétfőn dél előtti percekben nem volt elérhető az index.hu. Ott ez a felirat volt olvasható: „Sajnos az oldal jelenleg nem érhető el. Igyekszünk minél előbb, változatlan formában újra elérhetővé tenni az Indexet, és továbbra is függetlenül tájékoztatni minden olvasónkat. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük, jelenleg nincs másik”.

Tóth-Szenesi Attila főszerkesztő nem sokkal később véleménycikket közölt, melyben többek között arról ír: az Indexet kiadó cégháló körüli változások után „több út állt előttünk: az egyik szerint hagyjuk a fenébe az egészet, elmegyünk újságírónak máshová a szűkülő hazai nyilvánosságban, PR-esnek, londoni mosogatófiúnak, bárminek. A másikat egyszer már választottuk, ez történt tavaly, amikor kiderült a Spéder–Simicska-alku. Összeszorított foggal, nekikeseredve, káromkodva, de dolgozunk, mintha mi sem történt volna. Hétfő délelőtt viszont olyat tettünk, mint amit még soha: lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk. Most ugyanis kipróbálunk egy harmadik utat: PÉNZT KÉRÜNK A KIVÉREZTETETT INDEXRE, HOGY MINÉL KEVÉSBÉ FÜGGJÜNK A KI TUDJA, MILYEN PÉNZBŐL MEGVÁSÁROLT CEMP-TŐL. Az Index tartalmilag most is független, a szerkesztőségen kívül senki nem határozhatja meg, mi jelenik meg és mi nem, ki dolgozzon itt és ki nem. Az egyetlen, amire nincs hatásunk, az a reklámbevétel. És azért kérjük, hogy támogassanak minket, hogy ez a függőség is a lehető leggyengébb legyen”.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2018. október 03. 23:44
Remélem mielőbb megszabadulunk az extra elfogult Indextől
kutyamutya
2018. október 03. 17:41
tarha.hu
Aerion
2018. október 02. 12:47
Szarom le magasról, olvtársam, nem kell megmagyaráznod a hülyeségedet, pláne, hogy újra és újra ismételgeted. Alapvető információk hiányoznak a gondolkodásodból és ez a jobbik hipotézis, mert a rosszabb az, hogy nem hiányoznak, de figyelmen kívül hagyod őket. Ez a bolsevik tempó, olvtársam, ezzel pedig nem vitatkozunk, mert nincs min.
Senye Péter
2018. október 02. 07:32
"...az Index...a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik" - ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!