Újszülöttet tettek egy babamentő inkubátorba újév napján Budapesten

2019. január 02. 16:23

A baba az intézmény dolgozóitól a Hajnal Szilvia nevet kapta.

2019. január 02. 16:23

Újszülöttet tettek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorába január elsején – közölte az intézet főigazgató főorvosa szerdán az MTI-vel.

Nagy Anikó közleménye szerint az egészséges kislányt kedden 6 óra 30 perckor helyezték el az inkubátorban. A kórház dolgozói azonnal észlelték ezt és a gyermeket az intenzív osztályra vitték, ahol ellátták és megfigyelés alatt tartják.

A 3200 gramm súllyal, 49 centiméterrel született érett újszülött egészséges, jól érzi magát, az intézmény dolgozóitól a Hajnal Szilvia nevet kapta.

A kórház a jogszabályok szerint értesítette az érintett gyámhatóságot – közölte Nagy Anikó.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2019. január 04. 11:24
Reméljük a csöppség mihamarabb szerető szülőkhöz kerül. A vér szerinti anyja meg jól döntött. Lehet, hogy házasságtörésből, egy esti buliból jött össze, vagy egy tinilány nagy szerelméből. Nem vetette el és utána se ölte meg, hanem olyan helyre rakta, ahonnét jó helyre kerülhet, tehát az a lány becsüli az életet, de tudta, hogy nem képes ő felnevelni a kicsit. Ezért esélyt adott arra, hogy a kicsi normálisan nőhessen fel. Az ilyet igen is támogatni kell, mert a gyilkosság nem a normális elintézési módja egy nem várt gyereknek. Emellett ez az a nő, aki otthagyta, most nagyon boldoggá tesz egy házaspárt, akik gyermeket szeretnének, de a természet nem adta meg nekik. Ezt a 0-24-es cigányozást meg be lehet fejezni. Nem kell ahhoz cigánynak lenni, hogy egy nem várt terhességbe szaladjon az ember és a cigányok is emberek, nem a bőr színűkkel van a baj, hanem azzal, amit művelnek bizonyos tagjai a kisebbségnek.
Gombóc XVI. Artúr
2019. január 02. 21:28
Hajrá kiscsaj!!!!! Biztos nehéz döntés volt édesanyád részéről, de a lehető legjobb dolgot tette veled!!!!!
péterx
2019. január 02. 21:26
Isten hozott kis jövevény! Ez a gyermekmentő mód szuper ötlet, propagálni kell.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. január 02. 17:34
Hm... Orbán Ráhel Rebeka jobban tetszene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!