Niedermüller elleni tüntetést szervez a Sajtóklub

2020. január 28. 08:53

A szervezők várnak mindenkit, aki érintve érzi magát és tiltakozik Nidermüller Péter kirekesztő, rasszista, gyűlöletkeltő, megbélyegző kijelentése miatt.

2020. január 28. 08:53

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Ezt nyilatkozta a DK-s polgármester a múlt héten az ATV-ben. Először a Magyar Hang figyelt fel a botrányos megnyilatkozásra, amire Nideremüller a Facebookon reagált is.

„A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni.”

A DK is reagált politikusának gondolataira. 

A mentegetőzés azonban nem győzte meg a Sajtóklub munkatársait, akik csütörtökre tüntetést szerveznek az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé. A Facebook-esemény leírásában így fogalmaznak:

„Niedermüller Péter politikai pályafutása ezzel a szemünkben véget ért. A tüntetést a Sajtóklub munkatársai szervezik.
Várunk mindenkit, aki érintve érzi magát és tiltakozik Nidermüller Péter kirekesztő, rasszista, gyűlöletkeltő, megbélyegző kijelentése miatt.”

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
netovább
2020. február 04. 06:13
Akármit is próbál a DK megetetni velünk, ez pontosan az, ami! Aki embertársai egy csoportját "rémísztő képződmények" nevezi bőrszínük, vallásuk, vagy nemi identitásukat okán, az bizony rasszista. Ezért távoznia kell a közéletből. Pláne, ha nem hajlandó beismerni, és a sértő kijelentéseket visszavonni!
BőröndÖdön
2020. január 30. 03:17
Remélem közvetíti az M1,a TV2,a hírTV,az Origo,a 888,és a KESMA család összes tagja.Borzadj,magyar! :)
öszödibeszéd
2020. január 29. 20:19
Ott leszünk a tüntetésen!
syphax
2020. január 29. 09:17
"...Mi az "a Sajtóklub"?.." EGY NAGYBÜDŐS LÓFASZ A SEGGEDBE! DE A LEHETŐ LEGESLEGKOMOLYABBAN BAZZDMEG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!