Mesterházy megköszönte Szijjártónak az eddigi lépéseket, Tordai alapjövedelmet vezetne be

2020. március 30. 11:40

A Párbeszéd politikusa élesen ostorozta a kormányt, mert szerinte nem tett lépéseket a munkanélküliség ellen.

2020. március 30. 11:40

Mesterházy Attila reagált a külügyminiszter napirend előtti felszólalására.
„Szeretném megköszönni, amit a határokon túl rekedt honfitársainkért tett a külügyminisztérium. El kell ismerni az eredményeket.”– kezdte felszólalását az MSZP-s képviselő, amit a parlament nagy tapssal fogadott.
Nemcsak újra kell indítani a gazdaságot, de meg is kell védeni az eddigi eredményeket – folytatta Mesterházy, aki saját pártjának javaslatát ajánlotta Szijjártó figyelmébe, miszerint a bérek 80 százalékát fizesse ki a kormány azoknak, akik a járvány miatt vesztették el állásukat. A DK-s Varjú László keményebb hangnemet ütött meg. Azzal kezdte, Orbán Viktor számára a katonai terv a prioritás, csak ezután következik az egészségügy és a gazdaság. Felhívta a figyelmet a szabad rablás és a szabad kereskedelem közötti összefüggésre, kiemelve a kormánykörök érintettségét.


Varjú után Tordai Bence felszólalása következett. A Párbeszéd politikusa élesen ostorozta a kormányt, mert szerinte nem tett lépéseket a munkanélküliség ellen. Tordai más országokkal, köztük a súlyos helyzettel küzdő Spanyolországgal példálózott, ahol a GDP 20 százalékát különítették el a munkahelyek védelmére.

Ezt követően ismertette pártja álláspontját, miszerint alapjövedelemre van szükség. A válságkezelő alapjövedelem a 100 000 forint alatt keresőkre terjedne ki, illetve minden gyerek után 50 000 forint járna. Felszólította a kormányt, hogy gondolják meg a Párbeszéd javaslatát.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2020. március 30. 17:41
Gyurcsány azért még mindíg az ász az "ezermilliárdot kellett volna már költeni" videójával.
Agnieszka
2020. március 30. 16:24
Ha a járvány sokáig tart, előbb-utóbb muszáj lesz segélyezni azokat, akiknek nincsenek tartalékaik. Enni mindenkinek kell. Lesz itt még sok önkormányzati feladat. Maradjunk otthon és reménykedjünk, h. nem tart soká. Könnyen beszélek mint spejzolni mindig szerető, erre bőséges térrel rendelkező, kertes házból. Egyelőre.
Aerion
2020. március 30. 15:51
- A válságkezelő alapjövedelem a 100 000 forint alatt keresőkre terjedne ki, illetve minden gyerek után 50 000 forint járna. Felszólította a kormányt, hogy gondolják meg a Párbeszéd javaslatát - Amit pedig kifizettetne velünk. Vagyis tartsuk el mi magunk arájuk szavazó multidepriváltakat. Mert az olyan demokratikus.
Anonymtalan
2020. március 30. 15:42
A Tordainál ez valami reflex lesz, mint a cöfögés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!