Se Sziget, se Balaton Sound nem lesz idén nyáron

2020. április 30. 14:15

Gulyás Gergely ma bejelentette, hogy augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani. Ezzel a legtöbb nyári fesztivál sorsa eldőlni látszik - írja a Portfolio.hu.

2020. április 30. 14:15

A lap hozzáteszi, hogy a csütörtöki bejelentés szerint augusztus 15-ig nem lehet megtartani az 500 főnél nagyobb rendezvényeket Magyarországon. Ezzel gyakorlatilag eldőlt az, amit hetek óta sejteni lehet: elmaradnak a legnagyobb hazai fesztiválok, többek között a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus Fesztivál, a Művészetek Völgye, és a FEZEN is.

A Portfolio úgy számol, hogy a hivatalos bejelentések várhatóan a mai napon érkeznek, és bár nem teljesen lehetetlen, hogy bizonyos rendezvényeket más, későbbi időpontra helyezzenek át, a legnagyobb hazai fesztiváloknál ennek kicsi az esélye. Kérdés, hogy sikerül-e megrendezni a Sziget-csoport fesztiváljai közül az augusztus végi B my Lake-t és a Strand Fesztivált (mindkettő augusztus 19-i hétvégére van meghirdetve).

A HÉTFA Kutatóintézet elemzői tegnapi publikációjukban a hazai fesztiválpiac kilátásait vizsgálták. Becslésük szerint minden egyes fesztiválra el nem költött forint körülbelül 7 forintot von ki a gazdaságból a tovagyűrűző hatások miatt, így ha az idei fesztiválok elmaradnak, akkor az emiatt a magyar gazdaságból kieső jövedelem akár a GDP közel 1%-át is elérheti - írja a Portfolio.hu.

(kép forrása: Portfolio.hu)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 02. 00:51
"Becslésük szerint minden egyes fesztiválra el nem költött forint körülbelül 7 forintot von ki a gazdaságból a tovagyűrűző hatások miatt" Nem von ki, mert ottmarad a 7 forint a nem fesztiválozók zsebében. És megmaradnak a lakosság idegsejtjei is. Ezek a fesztiválszervezők igencsak megterhelik a településeket és az ott élőket valamint a közlekedőket a rendezvényeikkel, amelyek kultúrált megtartására infrastruktúra sincsen kiépítve.
Akitlosz
2020. május 02. 00:47
Nem baj. Sőt jó.
OrangeOrder
2020. május 01. 12:06
Na azt hiszem, ha valami tényleg védi, kíméli a közvetlen - számunkra ráadásul nagyon kedves - környezetet, akkor ez az. Szégyen, amit a szigettel meg a Balaton-parttal is csináltak a szórakozók. Ny-Európa suttyó fiatalságának lerakata, ahol elnézést kér tőlem a magyar gyerek, hogy rögtön magyarul szólított meg, és meg se kérdezte, hogy beszélek-e magyarul. Bravó!
gyurcsyg
2020. május 01. 11:45
A mai zenei kínálat oldaláról nézve nem is értem a létjogosultságukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!