Leállt a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

2020. augusztus 13. 09:48

Az esemény a blokk biztonságát nem veszélyeztette, és a környezetre sincs hatással – közölte az Országos Atomenergia Hivatal.

2020. augusztus 13. 09:48
null

Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja – közölte honlapján az atomerőmű. A blokkot 3 óra 45 perckor automatikus védelmi működés állította le, a szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán – írták.

Az Országos Atomenergia Hivatal honlapján azt közölte, hogy egy, a nagynyomású előmelegítőhöz kapcsolódó irányítástechnikai berendezés hibásodott meg. Az esemény a blokk biztonságát nem veszélyeztette, és a környezetre sincs hatással – tették hozzá.

(MTI)

(Nyitókép: Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőtermében 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás.)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. augusztus 13. 14:04
Az eseményt naplózzák és bejelenteik a hazai és nemzetközi atomenergiai szervezeteknél. Ezért biztonságos az atomerőmű.
Menhetten
2020. augusztus 13. 10:31
Nekem az a véleményem, hogy nem kell az atomerőmű sem nálunk sem máshol. A világ több országában már elkezdték megszüntetni ezeket a hatalmas adag veszélyes hulladékot termelő erőműveket. Arról nem beszélve, hogy a Duna vízszint ingadozása egyre jelentősebb, mi fog hűteni? Szakemberek ezt már sokszor elmondták szakmai konferenciákon. Halk volt a hangjuk... Megépíteni sem kellene, hiszen potenciális veszélyt jelent az emberekre és mivel kis ország vagyunk a környezetünkre is. Főleg ha mészáros épiti , "meggyőzőtt" ellenőrző szervek ellenőrzik...
Vakfolt
2020. augusztus 13. 10:14
Remélem nem csinálnak egy csernobilt. Szarul esne.
Palpatine
2020. augusztus 13. 10:03
A halálcsillaghoz sok nukleáris energia kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!