Köves Slomó: Rasszista politikusoknak nincs helye a törvényhozásban

2020. október 13. 11:41

„Őszintén remélem, hogy a leckéből tanulva a jövőben egyik párt sem támogat olyan jelöltet, aki gyűlöletet szít, indulatokat gerjeszt” – fogalmazott az EMIH vezetője.

2020. október 13. 11:41
null

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője az Origonak nyilatkozva örömét fejezte ki amiatt, hogy Bíró László, a baloldal tiszaújvárosi-szerencsi jelöltje nem került be a magyar Országgyűlésbe. Szerinte rasszista politikusoknak nincs helye a törvényhozásban.

Annak feltétlenül örülhetünk, hogy egy rasszista politikus nem lett az Országgyűlés tagja. Némi optimizmussal talán azt is gondolhatjuk, hogy vasárnap a választók többsége Bíró László vállalhatatlan kijelentéseire is mondott nemet. Azt pedig őszintén remélem, hogy a leckéből tanulva a jövőben egyik párt sem támogat olyan jelöltet, aki gyűlöletet szít, indulatokat gerjeszt” – fogalmazott az EMIH vezetője.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2020. október 14. 07:37
atyavilág, rumcájsz is ...?
annamanna
2020. október 13. 19:31
"5Mózes 23:3-9 3 Nem tartozhat JHVH gyülekezetéhez a kevert vérű /héb. mam-zer, félvér, vagy fattyú, korcs/, még a tizedik nemzedéke sem tartozhat JHVH gyülekezetéhez. 4 Nem tartozhat JHVH gyülekezetéhez ammóni vagy móábi ember, még a tizedik nemzedékük sem tartozhat JHVH gyülekezetéhez, sohasem. 5 Mert nem jöttek elétek kenyérrel és vízzel az úton, amikor kijöttetek Egyiptomból, és mert felbérelték ellened Bálámot, Beór fiát, az arám-naharaimi Petórból, hogy átkozzon meg téged. 6 De Istened, JHVH, nem akarta Bálámot meghallgatni,. sőt Istened, JHVH, áldásra fordította az átkot, mivel szeret téged Istened, JHVH. 7 Ne törődj békességükkel és javukkal soha, egész életedben! 8 Ne utáld az edómiakat, mert testvéreid ők! Ne utáld az egyiptomiakat, mert jövevény voltál országukban! 9 Ezeknek a harmadik nemzedékben született fiai JHVH gyülekezetéhez tartozhatnak. A diszkriminációnak oka volt, méghozzá az, hogy ezek a nemzetek az Isten ellen vétkeztek azáltal, hogy népének ártalmat kívántak okozni vándorlásuk idején. Bizonyos nemzeteknek csak a harmadik generációja asszimilálódhatott, más nemzet tagjai pedig sohasem, hiszen esélyt sem kaptak erre. A diszkrimináció tehát bizonyos esetekben jogos." http://churchofgod.hu/content.php?act=nemzet A fenti idézetből - ha ezt a magyarokra vagy más, túl óvatlan, túl naiv keresztény népekre fordítjuk át - az következik, hogy egy idegen bevándorlónak CSAK A HARMADIK NEMZEDÉKE nevezhető a befogadó nemzet részének, az első két nemzedék NEM. Viszont - ha egy idegen bevándorló - pláne csoport - még a harmadik nemzedékben is fenntartja a maga külön meghatározását és nem hajlandó a befogadó nemzetbelinek tekinteni magát, akkor az a bevándorló - vagy csoport - önmaga állítja ki magáról azt a bizonyságot, hogy SOHASEM lehet a befogadó nemzet része! A zsidók - mivel már bőven eltelt annyi idő, nem három, hanem annál sokkal több generáció váltotta már egymást - és még mindig zsidónak nevezik magukat, ebből következően ők SOHASEM LEHETNEK A MAGYAR NEMZET RÉSZEI, ÉS EZ AZ ISTEN TÖRVÉNYE, AMIT ŐK IS ISMERNEK. ŐK NEM MAGYAROK, EZ AZ ISTEN TÖRVÉNYE. Az ő szavuk itt semmit sem ér, nem volna szabad, hogy érjen, mert aki idegen, az nem ugathat bele más nemzet törvényeibe. Ők törvényen kívüli állapotban vannak, lábbal tapossák azokat a szabályokat, amiknek állítólag alárendelik magukat. És a lényeg, hogy SOHA NEM LESZNEK A MAGYAR NEMZET RÉSZEI, mert aki annak számíthat, az a harmadik nemzedéktől már magyar (és nem más!) A Biblia nem ismeri el a csikicsukit, az alakoskodást, a "pávatáncot". Ezek az emberek a saját törvényeik szerint törvénytelenek. Az az Isten, aki a Tízparancsolatot is adta, ezt mondja: Mt 5,37 Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy,. nem nem,. a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon. Az alakoskodás, a csikicsuki, a "pávatánc", a hol zsidó, hol magyar, hol magyarzsidó, hol zsidókeresztény - gonosz, vagyis ördögi.
Besenyő István
2020. október 13. 17:02
"A Jezsuiták és püspökeik állandóan felszólalnak az "LBTMQLÓFASZ" ellen, és az is teljesen rendben van." Szólnak-e vagy csak eufemizálnak egy kicsit a miséken? Online/nyomtatott sajtóban nem sokat lehet hallani a nagy ellenállásról. Marx Ferenc pápa is csak kerülgeti a forró kását, de kiállni eddig csak migrik mellett láttam. Talán fél? Talán sakkban tartják? És ha igen mitől és kik? (költői kérdés, van erre is egy elméletem, de ide nem fogom leírni).
bajai
2020. október 13. 16:36
Sajnos, jelenleg mindegyik párt indulatokat szít, gyűlöletet gerjeszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!