Építészeti Oscar-díjra jelölték a Puskás Arénát

2021. február 03. 11:04

Fürjes Balázs szerint a múlt tiszteletének és a kortárs építészetnek a különleges találkozása a Puskás Aréna.

2021. február 03. 11:04
null

Fürjes Balázs Facebook-posztban jelentette be, hogy Építészeti Oscar-díjra jelölték a Puskás Arénát. Az államtitkár azt írta, „büszke vagyok erre a teljesítményre, a csapatra! Skardelli György tervezőtől kezdve minden mérnökre, szakemberre, munkásra! 15.000 magyar ember érdeme ez a díj, ennyien vettek részt valamilyen formában az új nemzeti aréna létrejöttében, de a siker minden magyar emberé! És természetesen köszönet azoknak, akik végig kitartottak a beruházás mellett!

A Mies van der Rohe német-amerikai építészről elnevezett elismerést csak olyan projektek kaphatják meg, amelyek építészeti minőségük és kulturális jelentőségük révén a modern városfejlesztés meghatározó alkotásai – áll a bejegyzésben.

„A múlt tiszteletének és a kortárs építészetnek a különleges találkozása a Puskás Aréna, amely remélhetőleg a nagyon közeli jövőben ismét teltházas meccseknek lehet az otthona, végre világsztárokat láthatunk a Puskás színpadán! Mert a legnagyobb elismerés mégiscsak a magyar szurkolóktól, emberektől jön!” – írja Fürjes Balázs.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 07. 00:31
EZ NAGYON SZÉP REMÉNY, BÁR MEGKAPNÁNK. MEGÉRDEMELNÉ, KI TERVEZTE. Orbán odafigyel mindenre, bár soká bírná még e terhet, melyet eltunyult baloldal és beteges hajlamúak tömegéből álló EU. tett rá. Álld meg istenünk hazánk, imában kérjük, reggel este és úton járva.
manitowoc
2021. február 04. 14:14
Méltán kaphat ilyen magas szakmai elismerést az új Puskás Stadion. Nemcsak a focinak épült: - húsz sportágat kiszolgáló funkciók - olimpiai felkészülési központ - olimpiai és sportmúzeum - száznyolcvan ágyas szálloda - diagnosztikai központ, - a tetőn egy hatsávos panoráma-futópálya az utánpótlás- és szabadidősport számára és mindez belefért a tervezett max. 100 milliárd forint teljes beruházási költségbe... https://www.mlsz.hu/hir/bemutattak-az-uj-puskas-stadion-latvanyterveit Igazán fantasztikus! https://www.youtube.com/watch?v=ogMLROJTJYA
még fokozza
2021. február 04. 08:08
Kár, hogy hullik belőle a beton. Vagyis az a jó, hátha összeomlik.
Coccothraustes
2021. február 03. 17:21
Hörögjetek libernyákok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!