Több százmilliós állami hirdetések a Népszavánál

2021. június 03. 13:15

Az előző két évben összesen több mint 1,2 milliárd forint értékű állami hirdetést kapott a Népszava.

2021. június 03. 13:15
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Bár a balliberális média részéről rendre elhangzik a panasz arra vonatkozóan, hogy nem kapnak állami hirdetéseket, az általunk megismert adatok azt bizonyítják, hogy ez messze nincs így. A Népszava esetében bizonyosan nem.

A Kantar Média Kft. úgynevezett listaáras reklámköltéseket tartalmazó összesítéséből az derül ki, hogy

a Népszava 2019-ben közel 605 millió forint, míg 2020-ban több, mint 617 millió forint értékben kapott állami hirdetéseket,

így összesen több mint 1,2 milliárd forint folyt be így a laphoz. 

A hirdetők között olyan neveket találunk, mint az Államadósságkezelő Központ, a Honvédelmi Minisztérium, a, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal vagy a Szerencsejáték Zrt. Külön érdekesség, hogy állami részről mindkét vizsgált évben a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül épp a kormány hirdetett a legnagyobb összegben a Népszavában.

A legnagyobb hirdetők a két vizsgált évet összesítve:

Miniszterelnöki Kabinetiroda (917,2 millió)

Magyar Villamosművek Zrt. (148,4 millió)

Szerencsejáték Zrt. (31,4 millió)

Magyar Turisztikai Ügynökség (30,9 millió)

nyitóképünk illusztráció, forrás: MTI

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2021. június 04. 08:13
Normális vagy, kormány?
vip era
2021. június 04. 06:37
Ilyenkor nincs aggódás a közpénzért,kedves mindig aggódók? Ráadásul egy szennylapra ennyi pénzt szórni.
zsolti123
2021. június 04. 01:59
A legszélsőségesebb ballibantak lapja a Népszaga. A Népszabadságot járatták előtte
Szerencsi Veronika
2021. június 03. 23:15
Nem tudom hány példányban jelenik meg a Kormány ellenzékének lapja, de bizonyára a reklám bevétel is segíti. Az ország azon feléhez jutnak el a benne lévő állami hirdetések, akik nagyon nagy ellenszenvvel vannak a FIDESZ rendszer iránt. azoknak bármit hirdet a Kormány - nem fordítja meg a beetetett népség irányultságát. Néhány jól elhelyezett demagóg szöveggel - úgy vezeti őket a DK, LMP, MSzP - hogy már alig látnak a gyűlölettől. Azoknak nem számít hol tartana ma az ország ha a böszme lenne - Orbán ne legyen!!! Mert - miért is?? Hát a Dobrev, Szabó, Jakab, stb megmondják - és a népszava megírja! Az igazat - mert nekik csak az a valóság - és nem is akarnak tovább látni. Kapjon csak ilyen bujtatott támogatást a Népszava - hiszen mi a Dohány utcaiakat támogatjuk - hátha megszeretnek minket is.(az örökjáradékaik fejében)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!