A konzervatív francia elnökjelölt új családbarát politikája a magyar kormányét tükrözi

2022. február 04. 09:23

Franciaországban 2020-ban volt az egyik legalacsonyabb a születések száma az országban a második világháború vége óta.

2022. február 04. 09:23
null

Éric Zemmour, a konzervatív francia elnökjelölt, azt javasolta, hogy 10 000 eurós „születési támogatást” adjanak a francia vidéki területeken született gyermekek után, a francia születési ráta növelésének érdekében, írja a Breitbart a Le Parisien című újságra hivatkozva. A lap szerint ez a francia lakosság egyharmadát is lefedheti. Zemmour új családbarát politikája az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar kormány politikáját tükrözi, amely 2019-ben 10 millió forintos (30 590 euró) támogatást vezetett be a gyermekes házaspárok számára. Ezen támogatást hitel formájában vehetik fel a családok, amelynek visszafizetését a harmadik gyermek születése után elengedik, illetve különféle adókedvezményeket is bevezetett a magyar kormány sa népességszaporulat növelése érdekében.

„Olyan időket élünk, amikor Európa-szerte egyre kevesebb gyermek születik. Az emberek Nyugaton erre a bevándorlással válaszolnak” – mondta Orbán 2019-ben. Majd hozzátette: „A magyarok ezt más megvilágításban látják. Nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek.” Franciaországban, bár az egyik legmagasabb születési rátával büszkélkedhet Európában, az elmúlt években ez a szám visszaesett, 2020-ban volt az egyik legalacsonyabb a születések száma az országban a második világháború vége óta.

(Fotó: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje sajtóértekezletet tart a Külföldi Sajtószövetség párizsi székházában 2022. január 17-én. Zemmourt a bíróság 10 ezer euró pénzbüntetésre ítélte gyűlöletkeltés miatt, ő pedig megfellebbezi az ítéletet. Az elnökválasztás első fordulóját április 10-én rendezik Franciaországban.MTI/AP/Francois Mori)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falfirka
2022. február 04. 10:40
bazd meg, az egész eu Orbánt utánozza. migrikérdés, családkérdés, energiakérdés. bazd meg a patás egy világ zsenije!
makapaka2
2022. február 04. 10:32
Hajrá!
files32
2022. február 04. 10:24
"A konzervatív francia elnökjelölt" ez egy minimum migráns.
matykox
2022. február 04. 10:00
Ezzel csak az lesz az egyetlen gond, hogy a muszlik viharsebesen fognak bejelentkezni vidéken. Ahogy a szabadosak tanácsolják majd. Persze van néhány lehetőség, hogy ezt a siserehadat meg tudják különböztetni a valódi francoktól. Talán van még pár darab az utóbbiakból is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!