Ez a mi szabadságharc 3.0-ánk – Kovács István, a Megafon alapítója a Mandinernek

2022. február 11. 08:57

Eldőlhetnek-e a választások a Facebookon? Bűn-e, ha nagyszámú bejegyzést teszünk közzé egy közösségimédia-felületen? – a közösségi oldalakon zajló szabadságharcról, cenzúráról és a lájkbajnokság állásáról is beszélgettünk a Megafon alapítójával.

2022. február 11. 08:57
null

Béres Sándor írása

***

„Hatalmas hálózat és óriási pénz miatt látod a Megafont állandóan a Facebookon” címmel tett közzé elemzést az Átlátszó.hu, amiben kifejtették, hogy „a kormánypárti csatornák havi 3500 bejegyzést tesznek közzé”, mondván: „a Megafon Központ újrarendezi a kapcsolati hálót”. Mi lesz a következő, elfoglalják a Facebookot?  

Az ilyen és ehhez hasonló cikkek és „elemzések” tökéletesen mutatják, mennyire zavarja a baloldalt a puszta létezésünk is. Persze azon kívül, hogy dolgozunk, mással nem tudnak minket vádolni. Mégis mióta bűn az, hogy nagyszámú bejegyzést teszünk közzé egy közösségimédia-felületen?

Persze a liberálisok szerint bűn, hiszen ők szigorúan a szólás- és véleményszabadság jegyében inkább elhallgattatnák azokat, akik nem értenek velük egyet – legyen szó a gyermekvállalás kérdéséről, gazdasági, vagy akár hitéleti kérdésekről. Ők már csak ilyenek. Nem véletlen, hogy az ön által is említett elemzés végén a baloldali szakemberek azt a konklúziót vonták le a működésünkkel kapcsolatban, hogy mindez „jelentősen fenyegeti a közösségi médiában tapasztalható sokszínűséget”.

Fordítsuk le ezt a mondatot az olvasók kedvéért: tehát ha a balliberális véleménycunami közepette, amely a Facebook, a Youtube, vagy ma már a TikTok felületein ömlik ránk, olykor-olykor feltűnnek jobboldali vélemények is, akkor az már a liberálisok szerint fenyegeti a sokszínűséget. Éppen ez az oka annak, hogy elindítottam a Megafont, és ami miatt azt gondolom, hogy nagy szükség van ránk.

Mert „fenyegetni akarják a sokszínűséget”?

Mert növelni szeretnénk a sokszínűséget. Ezért szorgalmazzuk, hogy a jobboldaliak is mondják el a véleményüket, hogy ők is hallassák a hangjukat és ne kelljen szégyenkezniük amiatt, mert ők mást gondolnak, mint amit a balliberális mainstream erőltet rájuk.

Meg kell értenünk, hogy nem vagyunk kisebbségben,

csupán ebben a magát felvilágosultnak nevező, de valójában elnyomó liberális közegben sokszor nem merjük a saját konzervativizmusunkat felvállalni és megélni a mindennapokban.

Érdekes, és számtalanszor bebizonyosodott már, hogy mi, konzervatívok sokkal elfogadóbbak vagyunk, mint baloldali társaink. Ugyanis ha a balliberális oldalon valóban támogatnák a sokszínűséget, ahogy azt gyakran hangoztatják, akkor elfogadnák, hogy

SZDSZ-es tempó?

Pontosan, innen tudjuk, hogy a történelem jó oldalán állunk. Ha valamire kifejezetten büszke vagyok, és ami miatt van értelme csinálni a Megafont, az az, hogy önbizalmat tudtunk adni olyan embereknek is, akik még soha korábban nem szerepeltek a nyilvánosságban.

Kovács István előadást tart a Megafon Központ egyik képzésén. Fotó: Megafon
Kovács István előadást tart a Megafon Központ egyik képzésén. Fotó: Megafon

Megtanítjuk őket, hogyan kell kamera előtt beszélni, szöveget írni, tudatos közösségimédia-jelenlétet építeni, és így végső soron hozzájárulni a jobboldal győzelméhez. Mert akárhonnan is nézzük, ez egy harc, amiben részt veszünk, és minél jobban támadnak minket a baloldali álhírgyárak, annál keményebben fogunk harcolni ellenük. Úgy is fogalmazhatok, hogy a Megafon jobbról előzi a baloldali médiát és új műfajt hoz létre, amelynek segítségével az egész konzervatív közösség erősebbé tud válni.

Milyen új műfajra gondol konkrétan?

A véleményvezéreinkre. Ők azok, akik kinőttek a földből a magyar politikai téren, és akik a mi segítségünkkel az elmúlt másfél évben sokszor a baloldali influenszerek tartalmainál is nagyobb közösségimédia-elérést produkáltak. Emellett persze számos olyan név is csatlakozott a Megafonhoz, akik már korábban is ismertek, mondhatni „nagyágyúk” voltak, de velük is megtaláltuk azokat a közös feladatokat, amelyek mentén együtt tudunk működni. Mindennek az lett az eredménye, hogy egy-egy csatornának ezek közül ma már óriási, akár milliós elérése van, és ahogy

Legújabb videóik tanúsága szerint ismét csatlakozásra buzdítanak. Újabb képzések indulnak?

A képzéseink sosem álltak le, maximum a COVID miatt kellett szünetet tartanunk egy ideig. Korábbi csoportjainknak már idén januárban is tartottunk képzési napokat, és most szeretnék újabb csoportokat indítani. Hívjuk és várjuk tehát a patrióta online harcosokat, hogy csatlakozzanak hozzánk és regisztráljanak a www.megafon.hu oldalon. Egyrészt megígérhetem és biztosan állíthatom, hogy szuper közösségünk van, ahol mindenki megtalálhatja a helyét, másrészt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sorsdöntő hónapok elé nézünk.

Ne gondolja senki, hogy a baloldalon ok nélkül mondják azt, hogy nincs az online térben keresnivalónk. Ezért követel Donáth Anna és a Momentum brüsszeli beavatkozást ellenünk, és ezért tiltják le és cenzúrázzák a jobboldaliakat, ahol csak tehetik. Ők is nagyon jól tudják, mekkora a tét.  

A Facebookon választások dőlhetnek el?

Meggyőződésem, hogy igen, hiszen a politika manapság az online térben zajlik. Arról vitatkozhatunk, hogy ez mennyire tesz jót az embereknek. Egy biztos: most az interneten kell megküzdenünk azért, hogy elmondhassuk a véleményünket. Most rajtunk a sor, hogy a liberális mainstream támadásaival szemben megvédjük a társadalom alapegységeit, a családot, a helyi közösségeket - azokat a kötőanyagokat, amikből aztán fel tud épülni egy nagyon erős nemzettudat. Ma a hagyománytisztelő embereknek az ellen kell küzdeniük, hogy ezeket a számunkra fontos értékeket próbálják nevetség tárgyává tenni. Le a cancel culture-el és a woke-izmussal! Van ugyanis alternatívája ezeknek a káros ideológiáknak. Én arra bátorítok mindenkit, hogy mutassuk meg ezt közösen a világnak. 1848 és 1956 után, 2022-ben ismét a szabadságunkért harcolunk. Ez a mi szabadságharc 3.0-ánk. Rajta hát!

 

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. február 13. 16:30
Pistának könnyű dolga van a tengernyi közpénzből..
Naggy
2022. február 11. 14:49
2007 nyarán volt utoljára magasabb infláció, mint most, még a 2021. decemberi, 14 éves rekordot jelentő szintről is tovább gyorsult az árak emelkedése. 7,9 százalékos volt az infláció januárban (Központi Statisztikai Hivatal).
Geczy Zsolt
2022. február 11. 11:04
És hamarosan jönnek a jelek szerint új megszólalók is majd, pl. roma témában.
Kanóc
2022. február 11. 10:43
Gratulálok Kovácsnak, sikerült megfeszített munkával a kormány munkáját 444 szintűre és minőségűre redukálnia gyenge képességű, ám annál harsányabb nyikhajokkal. Mert nagyon kellett már egy ennedik csapat, ami a fideszes keménymag talibán-temperamentumú körét képes megszólítani kizárólag. De legalább százmillióakt lehetett vele elégetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!