Szijjártó a parlamentben: Magyarország nem szavazza meg a brüsszeli szankciós javaslatot

2022. május 09. 13:40

A tárcavezető napirend előtti felszólalásában kiemelte: nem lehet a magyarokkal megfizettetni a háború árát.

2022. május 09. 13:40
null

Magyarország nem szavazza meg az Európai Bizottság kezdeményezését az Oroszország elleni szankciókról, mert az az országnak problémát jelent és a megoldásra nem tartalmaz javaslatot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az Országházban.

A tárcavezető napirend előtti felszólalásában kiemelte: nem lehet a magyarokkal megfizettetni a háború árát. Emlékeztetett: két és fél hónapja tört ki háború Magyarország szomszédságában, az ország álláspontja a kezdetektől világos, mielőbb békét akar Ukrajnában, ezért minden diplomáciai erőfeszítést támogat, amely a háború tárgyalásos lezárásához vezethet.    

Magyarország támogatta az eddigi öt brüsszeli szankciós csomagot, de jelezte, hogy vörös vonal Magyarország energiaellátási biztonságának garantálása

– mutatott rá Szijjártó Péter, hozzátéve: a mostani brüsszeli javaslat azonban felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával, lerombolná Magyarország biztos lábakon álló energiaellátását, elfogadása esetén a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolaj beszerzése lehetetlenné válna.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/John Thys

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. május 09. 18:58
Ursula bármi zsarolással ígérettel jön nem szabad beleegyezni , el kell utasítani . Vén háborúbűnös lehet hogy próbálkozik a ,,sargentini ügy,, a ,,jogállamiság mesével,, eltörléssel , ezt már Merkel is megtette , hazudott. Most már nem szabad egységes euban hinni kőkeményen nemet kell mondani .
Házam Hazája
2022. május 09. 17:49
Magyarország jól megfogja savazni az embargót.
-Zsolt-
2022. május 09. 17:47
Elmondják ötszázszor, aztán a végén egy kis segélyért cserébe úgyis megszavazzák, mint már annyiszor. :D
fatman
2022. május 09. 17:13
így van! "fizessenek a gazdagok!" (amcsik) vagy fizessenek a gombák! vagy fizessen Márky-Zay! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!