Rezsikedvezményt kapnak a mozgáskorlátozottak

2022. július 25. 17:00

A kedvezmény mértékét, a jogosultak körét, valamint az igénylés menetének rendjét külön kormányrendelet fogja meghatározni.

2022. július 25. 17:00
null

A kormány megvizsgálta a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége javaslatát, és indokoltnak látta, hogy a fogyatékossággal élő emberek által használt tárgyi eszközök energiafogyasztása után az érintettek kedvezményt kapjanak – írja a Magyar Nemzet.

A kormány célja a rezsicsökkentés fenntartásával a magyar családok védelme és a megfizethető energia garantálása a háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság alatt is. A kedvezmény mértékét, a jogosultak körét, valamint az igénylés menetének rendjét külön kormányrendelet fogja meghatározni.

A kormány célja a rezsicsökkentés fenntartásával a magyar családok védelme és a megfizethető energia garantálása a háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság alatt is. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Németh Szilárd a Hír TV Napi aktuális című műsorában az enyhítéssel, kompenzációval kapcsolatban elmondta, ő maga dolgozik ezen azokkal a személyekkel, akik összefogják az érintett társadalmi csoportokat.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. július 26. 15:35
Gyurcsány Ferencnek is jár a kedvezmény mert ha sokat iszik menni se tud.
alphaville
2022. július 25. 17:50
Úgy tűnik a moslékosoknak ez nem tetszik.
Menhetten
2022. július 25. 17:45
Akkor a rezsi díjak ÁFA tartalmát miért nem csökkentik le Magyarországon is? Az összes uniós országban megtörtént, mivel erre az unió engedélyt adott. Luxemburgban a legmagasabb utánunk, 14%. Igaz ott 800.000 Ft a minimálbér. A legtöbb helyen 5%-ra csökkentették. Nem ez lenne az a lépés, ami a magyar családokat támogatja?
kunfia
2022. július 25. 17:37
-Honnan látszik,hogy orbán éppen hazudik? -Kényszeresen rángatózik a karja és a válla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!