Gulyás Márton a Telexnek: Fel kell vállalni a politikai hovatartozást

2022. szeptember 07. 08:50

A Partizán első embere elmondta, Márki-Zay Péterre szavazott, majd hozzátette: „az objektivitás nem cél, hanem eszköz, egy munkamódszer”.

2022. szeptember 07. 08:50
null

Gulyás Márton a Telexnek adott videóinterjút, ahol a 2022-es országgyűlési választásról, a kampányról, Márki-Zay Péterről, és a független-objektív újságírásról esett szó. Kiderült, „minden borzalmával együtt” szenvedélyesen érdekli Gulyást a Fidesz. A Partizán első embere azt is elárulta, hogy Márki-Zay Péterre szavazott, „de nem szívből”. Sok emberét katáztatta, bár szerinte nehezen egyeztethető össze a katázás a baloldalisággal.

„Van egy alapvető félreértés a független-objektivitás kérdéskörében. Ez a kormányoldalról egy szitokszó, és azt gondolom, hogy a kormánytól független nyilvánosság is félreérti, hogy mit jelent függetlennek, pláne objektívnak lenni. Ez nem egy cél, hanem egy eszköz. Egy munkamódszer” – fejtette ki Gulyás. Hozzátette:

Azt gondolom, hogy ebből a szempontból én objektív vagyok

A Partizán műsorvezetője szerint 2010 óta nagyon sokan eltagadják „a politikai affiliációikat”. Úgy véli, ez nagyon sok intranszparenciát eredményez a közéletben.

„Függetlenül attól, hogy igen, én Márki-Zayra szavaztam – és azt gondolom, hogyha ő alakított volna kormányt, az jobb lett volna az országnak, mintha folytatódott volna a Fidesz-hatalom –, nem tudsz mutatni egy olyan interjút, ahol nem úgy kérdeztem volna, ahogy az elvárható lett volna” – hangoztatta Gulyás. Kifejtette, szerinte helyes az, ha egy riporterről lehet tudni a politikai hovatartozását.

Pénzügyi háttér, együttműködés a DatAdattal

„Jelenleg jól vagyunk” – kopogta le Gulyás, amikor Fábián azt kérdezte, hogy mennyire fenntartható pénzügyileg a Partizán működése. Az anyagi struktúráról elmondta: a Patreon nagyjából egynegyed és egyharmad közötti részt adja, a többi vagy névtelen nagyobb magánadományozótól jön, vagy valamilyen külföldi pályázatból.

Gulyás elmondja, hogy a Partizán együttműködött a baloldali kampány háttércégeként működő, a korábbi szocialista kormányokban érintett figurákhoz (Szigetvári Viktor, Ficsor Ádám) köthető Datadattal.

Kata

Az interjú során szóba került a katatörvény módosítása is. Kiderült, Gulyás örül a törvénymódosításnak, mert szerinte a katázás nehezen volt összeegyeztethető a médiavállalat baloldaliságával. Ennek ellenére arra is fény derült, hogy sok emberét katáztatta Gulyás.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2022. szeptember 07. 15:34
Jééé, két buzi :DDD
niof78
2022. szeptember 07. 14:32
És te mikor ismered el végre, hogy az usákoknak dolgozol, te görény?
Griffi
2022. szeptember 07. 12:20
Hű mekkora álszent beszéd.... Liberáliséknál csak a saját oldaluk iránt elkötelezetteknél fogadják el a pártválasztást, de a jobboldalon ezért örök kitaszítás jár, lásd Ákos, Tóth Gabi, stbstb.....
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 07. 11:51
Agit-prop műsorokat lehet ügyesebben és kevésbé ügyesen csinálni. De ez csak olyan, mint amikor hamiskártyással leülsz játszani. Minél ügyesebb, annál rosszabb neked
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!