A DK szerint fontos pozíciót kapott a NATO-ban „Dr. Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter”

2022. november 20. 18:11

A párt úgy látja: a „történelmi kinevezés” újabb bizonyítéka annak, hogy van kiút az Orbán-rendszerből.

2022. november 20. 18:11
null

A  NATO Parlamenti Közgyűlés Tudományos és technológiai bizottsága ma elnökének választotta Dr. Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminisztert. A kinevezéssel Dr. Vadai Ágnes lett az első magyar nő ebben a pozícióban a NATO történetében – olvasható a Demokratikus Koalíció sajtóközleményében. 

„Az Árnyékkormány gratulál Dr. Vadai Ágnesnek a történelmi kinevezéshez, egyben büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen magas nemzetközi biztonságpolitikai pozícióban lévő ember ma Magyarország honvédelmi árnyékminisztere. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy van kormányzóképes alternatíva az országban, és van kiút az Orbán-rendszerből” – olvasható az írásban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. november 22. 08:59
Vadai doktornő tudományos pályafutásáról ezt olvasom a wikipédián: 1997-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 2003-ban doktorált az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. 1997-ben tanársegéd volt az egyetemen, majd 2000-2005 között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanított. 2007 óta címzetes egyetemi tanár. Ideális személy a NATO-ban betöltött tisztséghez, hisz' ezt is írja a wikipedia: Hat nyelven beszél (angol, francia, orosz, spanyol, norvég, német). Eme tudományos tevékenység publikációból nem világos, a Közgazdaságtudományi Egyetemen volt-e tanársegéd, vagy az ELTE-én, mit oktatott az ELTÉN, ha itt védte meg a doktori disszertációját, miért ment át a Nemzetvédelmi Egyetemre. Mi volt a kutatási témaköre, a disszertáció címe? Ezt olvasom a professzori székig vezető úton (ELTE), A tanársegédet a doktori fokozat megszerzését követő három éven belül kell eggyel magasabb szintre, adjunktusi munkakörbe átsorolni, ha egyébként megfelel a foglalkoztatási követelményrendszerben meghatározott feltételeknek. Ezt követi a docens; itt már a doktori fokozat mellett azt is megkövetelik az oktatótól, hogy alkalmas legyen a hallgatók, a doktori képzésben részt vevők és a tanársegédek tanulmányi, tudományos, illetve művészi munkájának a vezetésére, tartson idegen nyelven előadást, és rendelkezzen megfelelő szakmai tapasztalattal az oktatás területén. 1997-től tanársegédként 2003-i elkészítette a doktori dolgozatát. Ha ezt követően 3 év múlva adjunktus lett, hogyan lett címzetes egyetemi tanár. Ha előbb kinevezték is, 2003-tól 2007-ig elképzelhető az adjunktusi, docensi tevékenység, illetve olyan oktatói, publikációs tevékenység mely a címzetes egyetemi tanári címhez való felterjesztéshez elegendő..
airmax
2022. november 21. 14:29
Valójában az eddigi tevékenységének ismeretében inkább román nemzetvédelmi miniszternek kéne delegálni... Onnantól magáncégek őriznék a román laktanyákat, a román állam felújítaná, aztán ingyen odaadná mondjuk az ukránoknak a tüzérséget. továbbá leépítenék a légvédelmet, sőt a katonai költségvetést is alaposan megnyirbánák... Csak pár évet kellene ott eltöltenie, és a magyar takarítőnők egyesülete partvisokkal is alaposan eltángálná a román hadsereget... Nos lehet, hogy a nato-tól is jó pénzt le tudnak húzni arra a pozicióra, de az biztos, hogy semmiféle döntés közelébe nem engedik majd a szakértőasszonyt...
Csubaka
2022. november 21. 09:57
Nem tudom feltűnt e valakinek, hogy a NATO Parlamentnek gyakorlatilag alig van köze a NATO-hoz!!! Csupán informális folyamatok működnek a katonai szervezet és a katonai szervezetet alkotó parlamentek által ebbe a szervezetbe az országok parlamentjei által delegáltak között. Sőt! E vonatkozásban talán sejthető is, hogy elsődleges feladatuk nem a NATO irányítása, kontrollja hanem a NATO tevékenységének elfogadtatása a tagállami parlamentekkel. Vagyis, ha a katonai szövetség dönt valamiről, akkor a NATO parlamentbe delegált képviselők dolga annak (elfogadtatása) letolása a nemzeti parlamentjeik torkán. Korábban Mesterházy Attila MSZP-s politikus töltött be hasonló poziciót.
fogas paduc
2022. november 21. 08:20
Nem baj, majd azt is lebontja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!