Baloldaliak panaszkodtak a Newsweeknek: Orbán új frontot nyitott szerintük

2023. január 15. 15:01

Az amerikai lapnak nyilatkozott például Kunhalmi Ágnes, Szelényi Zsuzsa, Krekó Péter és Márki-Zay Péter is.

2023. január 15. 15:01
null

Kissé egyoldalúnak tűnő riportot közölt a Newsweek Magyarországról. A cikk komolyan vehető mivoltát némileg csökkenti, hogy azzal indít, Orbán Viktor miniszterelnök kényelmes többséggel nyerte meg a választást 2021-ben (!), de legalább az eredményt tekintve nem tévedett akkorát, mint a liberális Huffington Post (ugyanakkor nekik sikerült eltalálniuk a voksolás évét).

Az amerikai lap egy tudósítója ellenzéki politikusokkal interjúzott, akik elpanaszolták neki, hogy Orbán új frontot nyitott azzal, hogy állításuk szerint a magyar miniszterelnök meg akarja fojtani az ellenzéki önkormányzatokat.

Márki-Zay Péter szerint egyértelmű, hogy Hódmezővásárhely politikai okokból nem részesült a 44 milliárd forintos központi segélycsomagból, közben pedig 10 ellenzéki budapesti kerület például részesült a pénzből. Kunhalmi Ágnes elpanaszolta, hogy a Fidesz diszkriminál, mert megnyeste a koronavírus óta az ellenzéki önkormányzatok anyagi alapjait.

Krekó Péter, a Political Capital igazgatója úgy gondolja, hogy a hatalom gyengíteni akarja az ellenzéket.

Szerinte mindezt úgy akarja Orbán elérni, hogy megmutatja: hozzá nem értőek az ellenzékiek.

Szelényi Zsuzsanna – aki egyébként nemrég a Tagesspiegelben úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor „politikai kaméleon” a nemzetközi színtéren – kifejtette, hogy a hatalom a saját üzletembereit próbálja helyzetbe hozni a stratégiai ágazatokban, megy a vagyon újrafelosztása. 

Külföldi beavatkozást várnak, figyelésre buzdítanak

A lapban például Márki-Zay kifejti, hogy mivel a kifizetések továbbra is a magyar kormány magatartásától függenek, nagyon fontos, hogy a nemzetközi színtéren szó essen arról, hogy a magyar kormány továbbra sem tartja be a jogállamiság követelményeit.

Eiközben például a DK-s politikusok nem tettek eleget a kért konzultációnak a központi források kapcsán. Szelényi pedig úgy fogalmazott: az Uniónak oda kell figyelnie a magyar diszkriminációra. 

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. január 16. 09:04
"Dögkeselyűk rágják édes hazánk drága testét!"
elfújta az ellenszél
2023. január 16. 08:39
Szelényi Zsuzsanna szerint ''a hatalom a saját üzletembereit próbálja helyzetbe hozni a stratégiai ágazatokban'' Szelényi apja okos ember volt, ilyen amikor az új generáció degenerációt jelent A politika világában két lehetőség ismert: üzletemberek hoznak pozícióba politikusokat (Sorosról hallott-e már?) vagy fordítva. A rendes nyugati fejlettdemokratikus politizálás az előbbi eset szokott lenni, és az üzleti világ ügyel is arra, nehogy túl erősek és önállóak legyenek a politikusok, olyanok mint Orbán A pénzvilág nagykutyái a politikust az általuk felvásárolt médiával igyekeznek sakkban tartani. Ha nem úgy viselkedik, akkor szétszedi az újság cafatokara. Pont mint Orbánt most a Newsweek (és a többi hasonszőrű), csak ő ellenállóbb. Ez vele a fő bajuk
Isten jobb keze
2023. január 16. 01:16
Orbán mentálisan beteg, ezért nem vezethetné Magyarországot!
Magyarvagyoknemturista
2023. január 15. 21:33
Krekó péternek a fxszát le kéne tépni és a saját torkán ledugni! Emberek halálával akarta politikai elönyhöz juttatni a liberális sorosista kommunistákat covid idején! Az ilyen patkányoknak nincs helye a társadalomban! Kivégezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!