Newsweek: Orbán új frontot nyit az ellenzék elleni harcban

2023. január 16. 10:22

Az amerikai lap végigkérdezte az ellenzéket és holdudvarát.

2023. január 16. 10:22
null

Az amerikai Newsweek hosszú cikkben foglalkozik a magyar belpolitikával. Felidézik, hogy Orbán Viktor a texasi CPAC-en tavaly azt mondta, hogy a Nyugat önmagával harcol, ebből azt a következtetést vonták le, hogy a magyar miniszterelnök álláspontja szerint 

kibontakozóban van egy transzatlanti ideológiai küzdelem a nyugati civilizációért.

Az amerikai portál több interjút is készített a honi ellenzék és köreinek képviselőivel, melyek alapján azt írták, a hazai baloldal szerint a miniszterelnök a Brüsszellel fennálló konfliktust fogja felhasználni arra, hogy tovább rombolja a demokráciát, és elhallgattassa ellenfeleit.

Márki-Zay Péter a lapnak felrótta, hogy Hódmezővásárhely nem részesült kormányzati rezsitámogatásban a megyei jogú városok közül. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint a Fidesz a pandémia kitörése óta diszkriminálja a baloldali vezetésű városokat, és radikálisan csökkentette állami finanszírozásukat.

Megszólaltatták Krekó Pétert is, aki szerint Orbán ezzel a módszerrel akarja gyengíteni az ellenzéket. A Political Capital vezetője szerint a kormány pedig azt próbálja bizonyítani, hogy az ellenzék nem kompetens a városok irányításában. Úgy folytatta, hogy ezt Brüsszelben nehéz lenne bizonyítani Brüsszelben, amely vélhetően Magyarország belügyeként kezelné a problémát.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Török Péter
2023. január 17. 05:26
Szegény bolond MZP sosem fog magához térni.
Reszelő Aladár
2023. január 16. 12:58
Nem lesz ciki leírni ugyanabben az orgánumban, hogy a "kormány büntet, mert nem adott oda nekünk 40.000 USD-t, hogy kifizessük a város fűtészszámláját". Jobb helyeken dollár milliók vándorolnak zsebekbe, itt meg 10ezreken megy a picsogás?
Papalimapapa
2023. január 16. 12:18
Az amerikai lap végigkérdezte az ellenzéket és holdudvarát. Az intellektuálisan értékelhetetlen, mentálisan instabil, morálisan ingoványos ellenzéket és annak holdudvarát? Ezt a tehetségtelen, dilettáns megélhetési politikusokból összesöpört szemetet? Miért nem Orbánt kérdezték? Kaptak volna választ.
makapaka2
2023. január 16. 11:31
Azok, akik a demokráciát rombolják, az EP lefizetett, korrupt, kettős mércét alkalmazó, hazudozó képviselői, és a F.O.S .hazugsággyára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!