Alapjogokért Központ: a tagállamok maradék szuverenitását is elvenné Brüsszel

2023. március 14. 12:27

Az Európai Bizottság demokrácia-csomagja, valamint egyéb más jogalkotási kezdeményezések is azt célozzák, hogy Brüsszel elvehesse a tagállamok maradék szuverenitását, és a választók akaratát semmibe véve Brüsszelből diktálhassák, milyen politikát kell megvalósítaniuk az országoknak – mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

2023. március 14. 12:27
null

Kovács István közölte: Brüsszel arra törekszik, hogy a jogállamiság fogalmát a demokrácia fogalma váltsa majd fel a következő időszakban, erre pedig azért lesz szükség, mert a jogállamiság egy jogi kategória, a demokrácia viszont egy filozófiai-politikai kategória, amelynek esetében nincs szükség jogi alátámasztásra.

Habár demokrácia-felfogásból is többféle létezik, de Brüsszel csak azt fogadja el, amelyben ő diktálja felülről a cselekvési lehetőségeket, ugyanis minden politikailag releváns területen Brüsszel akarja megmondani, mi demokratikus és mi nem, azaz

„igyekszik rátenni a kezét" mindenre, ami most még a tagállami szuverenitás része”.

(MTI)

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. március 14. 14:52
Hát, akkor eddig tartott "azunijó", legalább is nekünk.
EX - Terminátor
2023. március 14. 14:24
És azt őkelmék hogyan képzelik hogy semmibe veszik a saját alapszerződésüket, a törvényeket, az emberek által megválasztott kormányok és az emberek akaratát, minden társadalmi és civilizációs normát, és utána bármit is ami csinálnak morálisan és törvényesen szabályos, az uralkodásuk és BÁRMI amit csinálnak legitim? Na nem, ez így nem megy. EBBEN AZ ESETBEN EGY ILLEGITIM KORMÁNYRÓL BESZÉLÜNK.
istvanpeter
2023. március 14. 14:20
Hát persze, az Európai Uniót már eleve azzal szándékkal hozták létre, hogy felszámolják a szuverén nemzetállamokat és a normális polgári gondolkodást.
zakar zoltán béla
2023. március 14. 14:19
CIA RasszPista
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!